Reklama

Reklama

Epizody(115)

Obsahy(1)

Jeden z prvních anime a manga seriálů vychází z klasického telenovelského scénáře - copatý anděl se z dětského domova dostane do bohaté rodiny, kde si okamžitě získá srdce všech dobrých lidí, ovšem nechybí ani pořádní záporáci. Po smrti svého nejlepšího přítele a první lásky Antonia, který se (jak kázala věštba) zabil při pádu z koně se Candy dlouho vzpamatovává, celé její utrpení provází jímavá hudba a obrazové ohlížení se do minulosti. Jak to už ale bývá pro jedno kvítí slunce nesvítí a čas zhojí všechny rány. Z Candy se stává zdravotní sestřička a místo sladkého blonďatého Antonia v jejím srdci zaujímá uhrančivý rebel Terry... (Gábika)

(více)

Recenze (21)

Medinka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mojí ikonce je asi jasné, že jsem Candy měla moc ráda. Bylo mi tak deset, takže jsem se pro ní hodně nabrečela (stejně jako můj starší brácha), protože tenhle seriál pro děti byl ke své hlavní hrdince zatraceně krutý. Nebyla to pohádka, byl to animovaný život - ano, můžete být dobří, mít přátelé, odvahu a odhodlanost, ale v životě to neznamená, že všechno dopadne dobře a že každý jednou bude šťastný....To tehdy bylo pro nás, jako pro děti, nepředstavitelné a děsivé. Uznávám, dnešní děti by v deseti nebo třinácti nad Candy nehnuly brvou, ale s tím už těžko někdo něco udělá... ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že když jsem ještě chodil na základku, tak se má sestra dívala na snad každý díl tohoto seriálu, který běžel na Premieře. Nejdřív jsem se divil, co je to za přeslazenou pohádku, ale pak jsem tomu naprosto propadl a s napětím sledoval příhody malé (velké) Candy. Dnes na tento seriál můžu jen vzpomínat, protože v české TV už nejspíš nikdy nepoběží (i když bych se rád mýlil). Pamatuji se, že mě vždycky dostávaly všechny ty zvraty (většinou umrtí hlavních hrdinů). Přibližně před rokem jsem si na tento seriál vzpoměl a rozhodl se ho zkompletovat. Jaké bylo mé rozčarování, když jsem zjistil, že se skoro nedá sehnat. Nehledě na to, že jsem si mohl o čestině (či českých titulcích) nechat zdát, jsem musel oželet i kvalitu sehnaných dílů. Nakonec jsem viděl kompletní sérii se španělským dabingem a musím uznat, že je to poměrně kvalitní seriál. Jeho slabina je v poněkud horší animaci a asi ve dvouch změnách prostředí (hlavně té kdy je Candy sestrou v Jižní Americe - alespoň myslím, že to bylo tam), ve kterých se Candy pohybovala. Reálně by to asi byly 3 hvězdičky, ale za nostalgii a zaměření na mladší publikum dávám 4 (73%). ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Moje první anime, které jsem sice kdysi dávno neviděla celé, ale i tak zůstalo nezapomenutelným. Candy má všechno, co mám ráda - krásný příběh, hudbu a lásku. Ale čas pomalu smývá děj v mých vzpomínkách, takže přišla chvíle na její návrat na výslunní. Začala jsem ji překládat... ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Další věc z mého dětství, servírovaná TV Premiéra- tentokrát japonská kreslená červená knihovna s nechutně vlezlou titulní písničkou (tuším že na úvod byla česky, v závěrečných titulcích japonsky)- nijak mě to nebralo ani jako malého. BTW Ony, pokud se dobře pamatuju tak by ti plány moc dlouho nevydržely, neb ten chlapec velice brzo v seriálu zařval. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože tento anime seriál v letech 1994-95 vévodil programu Premiéra TV, mé pozornosti téměř unikl. Matně se mi z té dávné doby vybavuje pár epizod s Anthonym, jeho následné smrti a asi tři nebo čtyři díly z londýnské misijní školy. Nostalgii tudíž v hodnocení použít nemohu, ale i přesto si Candy zaslouží plný počet a už patří k mým nejoblíbenějším seriálům. Jsem rád, že se mi tento jedinečný seriál podařilo sehnat téměř komplet v češtině (chybí mí pouze 35. díl) a mohu si tak plně vychutnat ty dojemné, srdcervoucí a smutné scény, při nichž oko zaručeně nezůstane suché. Během děje se divák stane svědkem několika nečekaných úmrtí kladných postav, bolestného rozchodu Candy s Terrym a mnoha dalších, ne zrovna radostných událostí. Velký důraz je zde kladen na přátelství, sociální rozdíly, pokrytecké zapírání vlastní identity v zájmu rodinné soudržnosti, péči o nemocné, víru i protiválečnou tématiku. To vše je srozumitelnou formou obsaženo v tomto víc jak 30 let starém (u nás bůh ví proč prezentovaném coby dětském) animovaném seriálu, jenž je vykreslen až příliš realisticky - kladné postavy umírají, zatímco sviním se nikdy nic nestane, přesně jako v životě. Bohužel, repríza Candy na českých TV nebude již nikdy uskutečnitelná, neboť imperialistické svině z vedení primitivní Primy nemilosrdně zlikvidovaly český dabing a je nereálné, že by někdo chtěl k anime ze 70. let vytvořit nový. Zde můžete shlédnout krátkou ukázku v češtině z dílu 25. Neplač, Candy. 100%. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama