Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

HIDDEN GEM na poli novodobých filmů s až westernovským laděním. A já se fakt divím, že mi tak dlouho tento film unikal (když přihlédnu k faktu, jaké hvězdné obsazení se ve filmu vyskytuje). Dvojka Del Toro a Phillipe je dost sympatická. Jasně, jedná se o lidi, co za sebou v minulosti mají nehezké věci, ale postupně ukáží, že se dokáží přiklonit ke straně dobra. James Caan naprosto dokonalý, ten si svým stoickým výkonem film doslova ukradl pro sebe! Jinak film nabízí nespočet černohumorných situací a přímo dokonale natočené přestřelky (a svou momentku slávy dostane i izraelská útočná puška Galil....člověk si hned v tom momentě vzpomene na Al Pacina a Nelítosný souboj :)). A ten závěr? Takovou adrenalinovou jízdu jsem nečekal (možná se jedná o jedno z nejlepších finálních zúčtování vůbec). Fakticky klenot. Za mě dávám 8/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Váhám s hodnocením mezi třemi a čtyřmi, ale nechám to níže. Film jistě zaujal, rozhodně to byl asi nejšílenější porod, co jsem kdy ve filmu viděl! :-). Mám rád tyhle mafošský filmečky a ještě raději mám, když si soupeři těsně před střetem spolu sednou a v klidu pokecaj. Sice maj kapsy vyboulený od devítek a munice, ale když se klábosí, tak se nestřílí. Stejně jako Uma a Carradine v závěru Kill Billa, nebo jako Dornan v Siege of Jadotville u sklenky s francouzským legionářem, tady mi rozhovor ,,vyjednavače'' Jamese Caana s Del Torem přišel také tak. Kávička na pomezí mexické hranice měla šmrnc i skoro taťkovské domluvy od Caana. Problém jsem měl s ,,Valmontem'' Phillipem, kterému jsem jeho zabijáka a vrahouna na rozdíl od Del Tora nevěřil a působil na mně spíše dojmem trouby. Potěšila jak účast Caana , tak Lewise a Wilsona (a samozřejmě mého oblíbence Del Tora). Po nudnějším začátku vše skvěle graduje v závěru, který však dopadne všelijak a jak se musíte dozvědět sami :-). Tohohle thrilleru s příjemným hereckým obsazením se nemusíte bát, nebude to zbytečně vyhozený čas! Tři epidurály. * * * ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

And what the fuck was that? McQuarrie má jakýsi zvláštní talent točit scény, u kterých nelze rozeznat šibalskou šestákovou licenci od smrtelné vypravěčské vážnosti. Z velké části proto, že k bizarně vypadajícím scénám píše Joe Kraemer patetické hudební podkresy. Takže když těhotná bába kulhá nemocnicí za zvuku střelby, je to úsměvná scéna, ale film se tváří, jako kdyby byla über-dramatická. Není. Dobrou polovinu stopáže jsem řešil, co jsou Únosci zač. Má to být cool gangsterka (náběhy má, ale nadhled ne)? Má to být drama (kde jsou potom nějaké přesvědčivé postavy a motivace)? Výsledek je krajní zmatek, kde mizerné scény (hrdinka vytřeštěně zírající dobrou minutu do kamery bez zjevného důvodu, zoufale přetažený umíráček jedné z postav v autě) střídají podařené. Když se zdá, že se Únosci spokojí s neobyčejně průhlednou gangsterkou (existuje vůbec divák, který nepochopí vztahy dlouhé minuty před tím, než jsou odhaleny?), vytáhnou i jakousi morální šavlovačku o vině a odpuštění. Babylonské zmatení slov a motivací má přesto místy něco jako magnetismus, který udrží pozornost přinejmenším proto, že postavy chcípají jak při epidemii dýmějového moru a finální westernový shoot-out prozrazuje, že režisér má rád staré žánrové klasiky. Del Toro a Kaan jsou navíc velmi dobří. Což se o celém filmu říct naplno nedá... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

McQuarrie si pro svůj režíjní debyt napsal sám scénář a při jeho psaní se asi moc koukal na filmy Q. Tarantina. Jinak fakt nevím, co ho napadlo do filmu narvat bizardní situace a dialogy -prostě to co filmu jen škodí a děj nerozvádí (třeba předtitulková scéna, či návštěba spermakliniky). Kostra děje není kdovíjak originální a nápad třetinu filmu postavit na tom, jak se všechny postavy domlouvají a plánují jak ostatní přechytračit nic moc promyšlený a natočený. A v tom je největší provlém Únosců, filmu silně chybí pohled nezaujaté postavy-režiséra. McQuarrie je dobrý žánrový scénarista, ale coby režisér mnohdy selže, neumí navodit správnou často atmosféru (scény hádky a rostržky otce a syna je bídně ubíjející, bez správné gradace). I přesto se mu podařilo film ukočírovat dobře do konce a úvodní honičku a závšrečnou přestřelku zvládl velice kvalitně. A měl velké štěstí na herecké obsazení. Celkově jsou Únosci dobrým, byť nevyváženým žánrovým snímkem, který se kultovním stane asi těžko. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Drsná, čierna záležitosť, ktorú treba sledovať pomerne presne, inak môže ľahko vzniknúť guláš, v ktorom sa divák stratí. Dej je možno až trochu prekombinovaný, ale no. Herecké výkony sú na veľmi solídnej úrovni, najmä Phillippe prekvapuje, lebo žánrovo patrí úplne inde. Skvelý hudobný podmaz a na svete je ťažko nadpriemerné dielo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)
  • Režisér Christopher McQuarrie najal herečku Kristin Lehman (Francesca Chidduck) na základě jejího výkonu ve filmu Samotáři v New Yorku (1998). (Avalon820)
  • Nicky Katt (Obecks) se v žádné nebezpečné scéně nenechal zastoupit kaskadérem. (Avalon820)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno