Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak zábavné je pohrávat si s lidskými osudy a přelstít duchaplným hovorem a galantním žertováním jeden druhého! Tohle poznání svítí v krásných očích víly Sousio (H. Maciuchová) a jejího bratránka kouzelníka (F. Němec), když se opět po stu letech setkají. Musí se poohlédnout, jak se daří jejich lidským chráněncům, zoufale neohrabané šeredce Tritonce (B. Hrzánová) a okouzlujícímu princi Šarmánovi (M. Dlouhý). Snad by všechny pletichy, kterými se víla snaží pomoci své chráněnce, možná i vyšly. Nebýt jedné věci – osudové lásky, která vzplane mezi Šarmánem a nevlastní Tritončinou sestrou, princeznou Florinou (S. Laurinová). (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nevzhledná pohádka s odpornými kulisy a výrazy jako: pitomost, blbost, či státní převrat. Vzhledem ke kategorii kulisová pohádka a ne příliš rozvinutému ději je tento žblebt únavně dlouhý a ukecaný (hodina a půl!!!!). Maciuchová intrikuje, Maciuchová zakleje prince, Maciuchová zruší kletbu prince, Maciuchová potrestá zlé postavy (se kterými ale ze začátku intrikovala). Ostatní postavy včetně prince a princezny jsou tam jen na okrasu. Hlava nebere, jak vznikají takové scénáře. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvakrát tak delší pohádka, než měla být - zbytečně dlouhá, zdlouhavá a natahovaná. Některé dialogy jsou zcela zbytečné a o ničem. Ano, chápu, že víla měla zjistit, že přestřelila a přiznat svou chybu, což ženy běžně moc nedovedou, ale potom je tam ještě linie s totálně divným a uplakaným králem, královnou, která bez perlí nedokáže použít make-up, princeznou, která sem spadla ze čtvrté cenové a těžko jí věřit, jak se chová jako poslední hospodská, unylým princem, který jen furt bulí a brečí a nic nedělá, a podobně unylou blonďatou princeznou, která se taky nijak aktivně moc nechová. Možná to byla původně psychologická sonda a někoho napadlo to přepsat na pohádku. ()

Reklama

yarca 

všechny recenze uživatele

Byla by to asi trochu nudná záležitost, poněkud unylá Sabina Laurinová a neméně unylý Michal Dlouhý (nemůžou za to, takhle jim to holt scenárista napsal) mě úplně nebavili. Ale úžasné mrchy Valerie Zawadská a hlavně skvělá Tritonka krásně civilně hrající Báry Hrzánové z toho učinili pohádku, na kterou se vždycky ráda podívám. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Teatrálně truchlící král tluče hlavou o stěnu - tu o jednu, tu o druhou, až mu kancléř nechá stěny raději vypolštářovat, čímž se do pohádek dostala vypolštářovaná místnost. Okouzlující víla Soussia a kouzelník si pohrávají s lidskými osudy, protože co po dvousetletém spánku, když vám je pár tisíc let, dělat jiného? Záhadou mi tedy je, jak čerstvě probuzené nadpřirozené bytosti mohou mít své chráněnce, které, v případě víliny chráněnky, do značné míry vychovali? Předobrá a přesladká (a nedomrlá až unylá a nudná) princezna Florina se zamiluje do kouzelníkova chráněnce a on do ní. Achich. Tím se děj komplikuje, ty trdlo, se za něj chce provdat Tritonka přece. Od toho tu je kmotřička víla, aby ve svém paláci s plastovými válci (rozumějte, křišťálová síň ozvěn) mávla proutkem .... Hlášky téhle pohádky jsou nesmrtelné, od králova sdělení, že má na truchlení skvěle vybavenou místnost a mohou truchlit vespolek, přes všechno, co z pusy vypustí nepřekonatelně vtipná Tritonka, až po plánovanou vraždu krále jeho sebeumlácením se o stěnu. Kulisy nevadí, podstatný je děj mající hlavu a patu, humor a herci a to Modrý pták má. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Obsazení záporných rolí nemá chybu. Hrzánová, Zavadská, Kostka ... výborné ... v kladných pak paní Maciuchová, Němec a Preiss. Vyborné! Kupodivu mě nenadchli ani trochu hlavní představitelé DLouhý a Laurinová. Zabavuje se ve prospěch státu. Je snad málo slavných jednookých králů? To jsem byla já blbečku. Skvělé hlášky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama