Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná laškovná komédia ktorá z môjho pohľadu ťahá hlavne pan továrník Haken svojimi suchými hláškami. Minimálne do polovice si udrží tempo, ale akonáhle je ruka v rukáve teda po návrate zo svadobnej cesty to ide dole vodou oťaže berie do rúk jeho manželka a tá už taká vtipná nie je hoci milá je. Následná roztržka a rozchod je koniec zábavy a lepenie happyendu už humor nevráti na pôvodnú úroveň. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím, Hugo Haas zde jasně nastínil možnosti svého herectví. Ovšem on byl jediný, který byl na filmu zajímavý, přestože mnozí jistě zmíní i Věru Ferbasovou. Andula vyhrála mi v určitých aspektech přišla jako komedie typu současných amerických romantických. Oceňuji výborné dialogy, hlavně na začátku uštěpačné poznámky představitele hlavní role. Ale například i Václav Trégl byl výjimečný, což byl skoro pokaždé. Snímek rozhodně patří mezi lepší komedie, ale přiznávám, že romantická komedie - bez ohledu na rok natočení a dobu ve které se odehrává, není zrovna určená pro mě. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá konverzační komedie, s jistou dávkou noblesy, velkým množstvím vtípků a mně milou a příjemnou atmosférou. Uvědomím-li si, v jaké době snímek tvůrci natáčeli, musím smeknout, poslední film Huga Haase u nás. Příběh je samozřejmě čitelný, o tom žádná, nicméně nadhled a lehkost, svižné tempo vyprávění + vynikající herecké obsazení (Růžena Šlemrová v roli maminky, Václav Trégl jako Hakenův sluha, Stanislav Neumann, Andulčin bratr, no a v neposlední řadě báječný filmový pár Věrka Ferbasová a Hugo Haas) to vše jej posunuje do nadprůměru. "Já vím, vzduch, strom, šiška." ()

masw 

všechny recenze uživatele

Českou tvorbu moc nemusím, ale musím uznat, že to byla slušná komedie, která nám ukazuje velmi vtipného Hugo Haase, že současný český film se nevyrovná ani šíšce (jak nám Haas demonstroval) a že holky v 30-40 letech byly dost nadržené. Jo a musím vyzdvihnout i Tondu s kajakem (ikdyž jak tak přemýšlím, on ho ani chudák nedostal!) ()

alimraj1 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád toho „diblíka“ Věru Ferbasovou. Nejen, že je tento film opravdovou KOMEDIÍ (nikoliv nějakou trapnou politickou fraškou, kterých v posledních letech přibývá), ale člověk se při jeho sledování odreaguje od povinností všedního dne a nenuceně se zasměje. Hlášek je zde taky spousta vtipných, ale za všechny jmenuji tu, že „knedlíky letěly tímto směrem...“. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)
  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)

Reklama

Reklama