Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Neviem ako ostatní, ale ja mám Chucka Norrisa zafixovaného ako Walkera z rovnomenného seriálu. V tom seriáli je to nie len najlepší bitkár, ale zároveň najlepší strelec a jeho mužná kozia brada láka zástupy rebublikánskych krásiek, ktoré sú rádovo o 40 rokov mladšie ako on a preto mi Firewalker vôbec nesadol. Nie len, že Chuck je tu tak trocha idiot, takisto niekedy nemá pravdu, sú ľudia čo s ním dokážu vyhrať na argumenty, nevie strieľať a ani toho debilného indiána nevie dostať bez pomoci. Ak chcete vidieť pravého Norrisa vo filme, tak skúste Prezidentovho muža, Osamelého vlka Mcquada, Delfa Force či Nezvestení v akcii III, ale rozhodne nie Firewalkera. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hviezdičkové hodnotenie nemá s kvalitami filmu nič spoločné. Tento počin ich totižto nemá žiadne. Je to len ocenenie za to, ako som sa pri pozeraní dobre bavil. A baviť sa tu dá na všetkom - papundeklových kulisách, drevených hercoch, scenári ako od žiaka materskej školy atď. Je ale vidieť, že tvorcovia si natáčanie dobre užívali a hoci je tento film strašné céčko, 80's atmosféra na mňa sálala neustále. Takéto filmy sa už dnes netočia a je to škoda. 4+/10 ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Norrisovek, má tempo a je to spíše normální komedie, ne jako ostatní, kde je to hlavně akčňák a druhotně díky Božské síle Chucka je to komedie. Je to sice prvoplánové, ale i tak to pobaví a Chuck hláškuje. - "Říkal, že tvá matka je svině a otec pes!" - "A zmínil se o sestře?" ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Patricia Goodwin (Melody Anderson), Max Donigan (Chuck Norris) a Leo Porter (Louis Gossett Jr.) se vydávají na dobrodružnou cestu za indiánským pokladem, který uschoval Firewalker. Expedici se snaží několikrát sabotovat El Coyote (Sonny Landham)... Film obsahuje málo soubojů a větší povedená akce se odehraje v mexickém baru, který Chuck Norris vymlátí. V menší roli Tall Eaglea potěšil Will Sampson (1933–1987), který ztvárnil nemluvného Náčelníka (Chief Bromden) ve snímku Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). Chyba ve filmu: Záslepka na Landhamově oku mění v průběhu příběhu levou a pravou stranu obličeje. Chuckův bratr Aaron pracoval na filmu jako koordinátor kaskadérů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolupráce mého oblíbeného režiséra Thompsona s Chuckem Norrisem v područí Cannonu prostě nemohla dopadnout špatně. Tím spíš když je tam ještě navrch Gossett Junior a Landham jako záporák a taky to věru špatně nedopadlo. Samozřejmě, že v béčkových mantinelech, ale já se u týhle nevím už kolikátý verze Indyho bavil a i když můj krajíc zůstal opět suchý, tak jsem se potěšil aspoň navýšením původního hodnocení. Navíc Chuck v převlečení za kněze to nemá chybu. To prostě nelze nemilovat.75% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Na filmu pracoval tehdy pouze jako kaskadér Branscombe Richmond v titulcích uvedený jako Branscom Richmond, kterého diváci nejspíše dobře znají z televizní obrazovky jako Bobbyho Sixkillera ze seriálu Odpadlík (od r. 1992). (Rominator)
  • Keď vstúpia dobrodruhovia po prvýkrát do jaskyne, stane sa tak za bieleho svetla. Keď stadiaľ približne po 5 minútach vychádzajú, je tmavá noc. (beso74)
  • Natáčalo sa od 9. júna do 5. septembra 1986 v Mexiku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama