Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co se z tohohle filmu dalo vytěžit! A co se vytěžilo... Tomu říkám dobrá práce! S touhle teroristkou musíte soucítit. Dechberoucí zápletka, skvělá kamera, krásné scenérie, téměř ikonické zobrazení předehry k pohlavnímu styku, jemná hudba, drsně romantický příběh, dobrá detektivka, sympatická (do ostříhání!) Cate Blanchett a stejně tak sympatický Giovanni Ribisi. Snad jsem na nic nezapomněl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O nesnesitelné lehkosti hraní C.Blanchett a naivní zranitelnosti nejednoznačného minimalisty Ribisiho není pochyb. Především na nich Tykwer komorně, jednoduše a o krok napřed před užaslým divákem vystavěl originální příběh o křehké lásce s mlhavou budoucností, která nezná nízkou letovou hladinu. Celým filmem se pak táhne jako nadpozemská niť Spiegel im Spiegel od Estonce Arvo Pärta, která mi byla tak dlouho povědomá, až jsem si vzpomněl odkud. Tohle byl ten element, co udělal ze zde tolik poplivaného Ritchieho Swept Away alespoň pro mě ne úplně odsouzení hodnou záležitost. A pro ty, co se kvůli glorifikaci vražedkyně a jejího (ne)přijmutí odpovědnosti za své činy pozastavují nad amoralitou Nebe, mám stručný vzkaz: „Žádný strom ani vrtulník nerostou až do nebe.“ Ale to mi bylo pár minut po konci filmu, upřímně řečeno, zcela jedno.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem váhala, ale Tom Tykwer nasadil moc vysokou laťku Pokojným bojovníkem a Lolou. Problém byl v tom, že jsem tomu příběhu tolik nevěřila a i když Cate Blanchett hrála skutečně brilantně, tak Giovanni Ribisi mně tam ne a ne zapadnout. Jinak to byl nádherný vizuální zážitek a z některých záběrů kamery jsem byla nadšená, například jízdou tunelem a následně mezi lány polí, to bylo opravdu úžasný. Hudba taky dokonale ladila s příběhem, ale těch "ale" tam bylo trochu moc. Za první polvinu tři a za tu druhou, hlubší a víc emotivní část čtyři. 75% ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem trochu na rozpacích. Dobře rozjetý příběh jaksi nedojede. Ale neříkám, že je to chyba. Jen mě to napoprvé patřičně zaskočilo a možná jako momentálně akčně naladěného diváka trochu naštvalo. Dále mě vyvedlo z míry množství náhod. Bohatě by mi stačila ta úvodní s výbušninou v koši. Bez těch dalších (např. příběh s taškou na záchodě), které stejně nemají v rámci příběhu význam, bych se klidně obešla. Nebo by mohly být lépe vymyšlené, pokud to měl být film o náhodách. Film Nebe se nese v příjemně volném tempu a pěkných exteriérech a má zajímavé hrdiny, dobře propracované scénáristicky i herecky. Nuda to rozhodně není. Je to spíš nadprůměrný film, ale nadšená zrovna nejsem. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Začínám přicházet těm neamerickým filmům na chuť :) Tohle byla ovšem bomba. Skvělá režie, scénář, hudba ... prostě bez závad. Ale především absoutně nevídaný výkon Cate Blanchett tvoří z tohohle filmu nezapomenutelný zážitek (především začátek výslechu je až dechberoucí). Nevím jak dopadl dabing, ale originální kombinace italštiny a angličtiny je nádherná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Montepulciano. (dyfur)
  • Cate Blanchett (Philippa) sa kvôli tejto roli v skutočnosti dala ostrihať do hola ako vo filme. (Ninfa)

Reklama

Reklama