Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebe je moc pěkným filmem, pokud rádi hledáte složitosti ve věcech zdánlivě jednoduchých. Můžete jej vnímat jako zdlouhavou romanci, ale též jako poetické existenciální drama. Vyberte si sami, co vám je bližší. Tak jako tak lze film rozdělit do dvou žánrově nesoudružných celků. První je napínavý, přímý a zaplněný scénáristicky přesně vybranými figurkami bez srdce. Druhá, víc k zamyšlení, se odvážně odpoutává od reality a vypočítavost scénáře vám ani nepřijde tolik zjevná. Dvě zbloudilé duše prchající před vlastními stíny nemůžou zákonitě dočkat pokoje. Vy to víte, oni to vědí a o to je situace bolestnější. Podobně krásných a přitom těžce depresivních podívaných se věru mnoho neurodí. Minimalistické herectví Cate Blanchettové a Giovanniho Ribisiho skvěle umocňuje nelidskost (nebo chcete-li nadlidskost) jejich charakterů a symboličnost posledního záběru vám vžene slzy do očí. No a co, že to malinko smrdělo kýčem. 80% Zajímavé komentáře: Radko, meave, Vitason, Turiec, LuckyStar, Cushing ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný pocitový i napínavý příběh nepovedené pomsty a neočekávané lásky. Všechno funguje tak nějak jinak než v amerických filmech. Citlivě je natočený např. atentát bez potoků krve - výbuch, který zabije čtyři lidi, vidíme jen jako pootevření škvíry výtahové šachty. Sex je zde zobrazen romanticky - dva mladí zamilovaní uprchlíci jako siluety pod stromem na pozadí nebe plného červánků, tak i naturalisticky - nehezká rychlovka mlékaře na předním sedadle dodávky. Závěr plně koresponduje se začátkem filmu a dodá finální pointu. Příjemný a silný filmový zážitek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15728-nebe-heaven/videa/# ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Začínám přicházet těm neamerickým filmům na chuť :) Tohle byla ovšem bomba. Skvělá režie, scénář, hudba ... prostě bez závad. Ale především absoutně nevídaný výkon Cate Blanchett tvoří z tohohle filmu nezapomenutelný zážitek (především začátek výslechu je až dechberoucí). Nevím jak dopadl dabing, ale originální kombinace italštiny a angličtiny je nádherná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co se z tohohle filmu dalo vytěžit! A co se vytěžilo... Tomu říkám dobrá práce! S touhle teroristkou musíte soucítit. Dechberoucí zápletka, skvělá kamera, krásné scenérie, téměř ikonické zobrazení předehry k pohlavnímu styku, jemná hudba, drsně romantický příběh, dobrá detektivka, sympatická (do ostříhání!) Cate Blanchett a stejně tak sympatický Giovanni Ribisi. Snad jsem na nic nezapomněl. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Příliš mi tento film nesedl a vlastně sama to nechápu, jelikož toto je přesně ten způsob vyprávění, který mám ráda. Pomalu plynoucí děj bez větších dějových zvratů, Tom Tykwer se zaměřuje pouze na dvě hlavní postavy, jejich pocity a dopodrobna rozebírá každičký kousek jejich nitra. Některé momenty úžasné (první výslech), ale přesto mi to přišlo celkem prázdné a hodně vleklé. Vyzdvihnout rozhodně musím famózní herecký výkon Cate Blanchett. Bohužel, čekala jsem více, dostala jsem sice povedený thriller s nezpochybnitelnými filmařskými kvalitami, ale nějak mi to nestačilo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)
  • Film Toma Tykwera získal v roce 2002 stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchett za svůj herecký výkon Zlatou kameru, taktéž udílenou v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama