Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

yenn 

všechny recenze uživatele

Mohlo být lépe, ale zklamán rozhodně nejsem. Azumi je především řežba, řežba a řežba (aby bylo jasno), jež obsahuje pár působivých momentů, pár absurdních situací, mnoho sice nijak zvlášť variabilních, leč přesto povedených soubojů (ať už zásluhou choreografie, či střihu), velice půvabnou hlavní hrdinku, a hlavně je to celé skvěle natočeno (při finální bitce jsem téměř pomlaskával). A i přes vcelku dlouhou stopáž film nenudí. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nádherná hrdinka v historické řežbě jakou mé oko ještě nespatřilo... Vše podkresleno krásnou hudební složkou filmu... Už jen začátek filmu, kdy s někým x let vyrůstáte a trénujete a pak jste ho donuceni zabít, to zacloumá s emocemi i silnějších jedinců. Film se i přes delší stopáž netáhne a víceméně si po celou svou dobu drží zběsilé masakrální tempo, kdy jeden souboj střídá druhý. Souboje jsou vůbec alfou a omegou tohoto filmu a já si nepamatuji takhle pěkně nasnímané, a co se choreografie týče, propracované, souboje... samozřejmě pořádně brutální a krvavé... ale jestliže takto označíme souboje během prvních tří čtvrtin filmu, nevím jak pojmenovat ten finální Azumi proti všem... To je ultimátní masakr, vyšperkovaný soubojem s hlavním padouchem, tím transvestitou v bílém... Aranž souboje je fenomenální, ty úhly kamer a celý takový "feeling" té scény je nezapomenutelný... Záporáci se vůbec ve filmu povedly a tranvestitovi slušně sekunduje ten pejskař a i všichni ostatní. Scénář obsahuje pár drobných zvratů a na city útočících scén, ale nic z čeho by jste se měli ubrečet xmrti. Hlavní dějovou linkou je příběh cvičených samurajů/ninjů, kteří, aby zabránili válce, musí jednu malou způsobit a všechny zmasakrovat. A to jim jde báječně... ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Scenérie jak z Travel Channelu, kamera s kterou si tvůrci hodně vyhráli a dala filmu neokoukaný ráz. A to je asi tak všechno. Děj nic moc, žádné překvapení se nekonalo. No a stopáž. Ta stopáž... zbytečně dlouhá, Být to o půl hodiny kratší, tak bych si to možná v budoucnu dala ještě jednou. Takhle to rozhodně nehrozí. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mi byli místy poněkud protivní a jejich poslání od začátku do konce úplně volné. A protože Aya Ueto není můj typ, její úhrnem asi tři výrazy se mi okoukaly po čertech rychle. Za záporáky ale dávám velkou červenou jedničku. Na film Sajiki brothers nebo Bijomaru Mogami bych se podívala mnohem, mnohem raději. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nádherné prenesenie aktuálnej situácie v Kongu. Kedy jeden generál dostane skvostný nápad ako krajine pomôcť zo sračiek. Vycvičí a vygumuje mozgy armáde negramotných pubertiakov, za slušné správanie dostanú vlastný Kalašnikov a hor sa likvidovať konkurenčných generálov, ktorí majú s krajinou samozrejme svoje najsamlepšie plány. Tu však máme česť s originálnou Japákovinou. Takže sa pripravte na poriadnu priehršť šermovačiek, lietania a samozrejme mŕtvol. To že po čase dostanete zo všetkých Kawasakiov, Tamagočiov či Karaokeiov pekný guláš už k podobným východným filmom už asi patrí. Ale čo ozaj poteší očko akčnejšie naladeného diváka sú samozrejme bojové scénky. Tu Japončíci ozaj na ničom nešetrili a poslali do boja všetko čo mohli. Assassini, ninjovia, banditi či len bežní ozbrojení okoloidúci tí všetci priložili ruku k dielu aby si človek projekciu do sýtosti užil. Všetci dokonca imidžovo odetý! Na to že krv občas nevyzerá ako krv, alebo dvadsiati protivníci efektne poskakujú a ceria zuby, kým ich dvoch kamošov porcujú si tiež musí človek zvyknúť. Potom to už ide samo. Na sexi osemnástku Ayiu by bol jeden sonet málo, takže tam nieje o čom. Parabolický film kedy sa emočne na úvod a záver stred nechytá, i keď ľudia umierajú. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama