Reklama

Reklama

Liška a pes

  • USA The Fox and the Hound (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá žena zachrání osiřelé liščí mládě Toda. Rozpustilá liška se brzy setkává s Copperem, milým psím štěnětem. Pod dohledem dobrotivé velké mámy Sovy si oba kamarádi hrají často v lese a stanou se z nich nejlepší přátelé. Ani jeden z nich netuší, že za krátký čas je osud postaví proti sobě a jejich přátelství bude podrobeno těžké zkoušce. Díky tomu, že se ve filmu Liška a pes objevují nadčasová témata lásky, odvahy a trvalého přátelství, stal se tento snímek jedním z uznávaných klasických pokladů studia Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležistost mého dětství, tohle jsem viděla, když mi bylo asi pět let. Babička mi to přivezla jako dárek, mluvilo se tam anglicky, bylo to předabovaný rusky a mělo to český titulky (což jsem v 5 letech velice ocenila, samozřejmě), ano, nevěděla jsem z toho nic, ale stejně se mi to líbilo strašně moc. Takže za 5 hvězd, asi ze sentimentu, jelikož je klidně možné, že si to tak vysoké hodnocení nezaslouží, ale mě to je naprosto volný, někdy je lepší, když mylné představy z minulosti tvoří představy o přítomnosti, jelikož ta je hned krásnější a nehodlám si ji kazit případně trapně nekvalitní pravdou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy je to moc příjemná a milá pohádka, která svůj námět dokáže vést kupodivu realisticky (na pohádku), ale ve výsledku není víc jak průměrná a to už jen kvůli tomu, že je na tom dost vidět, jak moc se tvůrci celý ten námět snažili vším možným násilně protáhnout na celovečerní stopáž. i když ten příběh na ni prostě nemá. Proto mě to pak ke konci začínalo docela nudit, i když tu pozoruhodnou realističnost ohledně přátelství Toda a Cooppera na na tom stále oceňuji, jelikož zůstala zachována i v závěru. Kvůli tomu se mi to asi jen tak z hlavy nevyšumí, ale jinak je to opravdu velký průměr. Slabé 3* ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

V životě jsem o tomhle filmu neslyšel, ale on je to Disney. A i když Disney v 70-80. letech netočil žádné klasiky, pořád uměl určitou kvalitu. A liška a pes je výborný animáč, který umí děti i mírně poučit (liška patří do lesa a ne jako mazlíček do domu). Je tu lišče Tod o které se stará postarší hospodyně a štěně Copper, který má lovci posloužit jako lovecký pes. Ti dva se skamarádí, ale brzy je jasné, že pes a liška v přírodě stojí na opačných stranách. Krásně nakreslená příroda, zvířátka, pár písniček, roztomilé, něco humoru který obstarávají dva ptáci honící housenku (s očekávanou pointou). Zvířata tu umírají, ale mimo záběr, nechybí tu brutální finální boj s medvědem. A i to finále je pěkné a reálné - hrdinové si pomůžou, ale patří do jiných světů. Zkrátka moc krásná pohádka na silné 4* a animovaný film roku 1981. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $63,456,988Tržby Celosvetovo $69,000,000Tržby za predaj DVD v USA $38,786,339 //počet predaných kusov 2,017,556║ Je to taká obdoba Bambi-ho, nebolo to zlé ale až tak silno to nezasiahlo, animácia v pohode. /60%/ ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Mezidruhove pratelstvi podle studia Disney. A neni to tak hrozne, jak to zni. Body ubira predevsim nudna a lehce otravna prvni pulka, dramaticky zbytek se pak velmi zadaril. Obstojne zvladnuty pribeh a jednoducha animace ale pravdepodobne z hlavy rychle vysumi, nejvetsi dojem totiz (podobne jako veverka v Dobe ledove) udelaly vsuvky s frajerem Housenkou, statecne prchajicim pred dvojici ptaku az do sladkeho konce. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama