Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fanda stupidního humoru, neminulo mě ani Tele Tele s Geňou a Suchošem. Jejich Zelený údolí miluju dodneška, znám ho nazpaměť a Horynu fakt rád paroduju. V práci to má úspěch, tak jsem si řekl, že je třeba voprášit starej, molama zežranej hubertus a připomenout si něco málo ze života Horynovic zelenýho revíru. Dílů není moc a není to dlouhý. Jako bonus to každýho, kdo si prožil dětství na chalupě u babiček a dědů, trochu posune v čase zpět a zavzpomíná si. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdyyyyy-bys tak náááhodou.... Jako malý kluk jsem tento seriál doslova "žral". Dodnes na Pavlíka a Horynu zavzpomínáme. Pravda, již bych se na seriál asi nepodíval, nebo by mi připadala dobrodružství v lese naivní či možná až směšná, čeština a herectví Vlado Müllera hrozné, ale pořád se jedná o kvalitní dílko pro děti, dnes od přírody tak odtržené. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes už převážně nostalgická pecka o zeleném přátelství samotářského hajného a městského kluka. Jejich příhody byly místy celkem akční (viz potok otrávený čpavkem), jindy zas dost naivní (výstavba silničního nadjezdu). Co však nikdy nezestárne a svou barvou tak bude krásně ladit s celým seriálem, to je úvodní píseň - nesmrtelná odrhovačka "kdybys tak náhodou":) 70% bez jakýchkoliv výčitek. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dětský seriál, které už dnes tímto způsobem nikdo udělat neumí. Tento film je třeba hodnotit dětskýma očima, ale i já jako dospělý jsem si to docela užíval a závěrečná scéna, kde se rozhoduje o budoucnosti údolí, dojme nejedno lidské oko. Chválím herecké výkony zejména pánů Müllera, Matyáše a Vochoče, kteří zde nad ostatními jasně vyčnívali svou naprostou přirozeností. Taktéž hudba hrající během děje se velmi povedla. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

V době prvního vysílání jsem toužil být tím chlapcem a zažívat vše co on.Dnes bych chtěl být tím hajným a bydlet v té hájence na samotě.Velmi příjemný,poučný a neškodný seriál s výbornou hudební složkou.Škoda,že nebylo více dílů.Ikdyž má seriál nějaké ty nedostatky jako např. některé herecké výkony či podivný střih(především v díle "Bílý jelen") jde o moji srdeční záležitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení dílu s názvem "Déšť" měl Vlado Müller plavat v rozvodněné řece. Filmaři se ale o něj tak báli, že na natočení scény byl nakonec povolán pokořitel kanálu La Manche František Venclovský. Dobrácký Müller ale jejich obavy považoval za zbytečné a před samotným natáčením scény v řece se slovy "co pořád máte" Venclovského odstrčil a plaval sám. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (HawkeyP)
  • Natáčelo se téměř dva roky v Beskydech, Jeseníkách, Havířově, u Štramberka, na Morávce a v dalších přírodních lokalitách. (Elisebah)
  • Filmaři balili kamery do peřin, aby nebyly tolik hlučné a neplašily tak zvěř. (jenik71)

Reklama

Reklama