Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film perfektně znázorňuje povahu typických českých loserů. Výkony všech herců jsou výborné. Je to taková dost trpká komedie a věřím, že pro někoho nemusí být příjemné dívat se na filmové ztvárnění sebe sama. Bohužel tomu filmu chyběla jakási živost, nebo jiskra, zkrátka něco, co mi brání dá 4. hvězdičku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Taková pointa! Tak skvělý námět! A takhle zmrvený film... :-( . . . Připadá mi to už jako nějaké prokletí současného českého filmu, kemouši s kemoši otočí spousu (cizích!) peněz (se státní podporou, samozřejmě!) za velké filmové NIC, pak se poplácají po ramenou, protože tohle hnízdo je malý a všichni všechny znaj, že... Tak rád bych se s tímhle námětem podíval na dobrý film. Tenhle film to ale není. Tak rád bych dal tři čtyři hvězdičky. Tomuhle filmu ale ne. Ten film jako takový asi nestojí ani za ty dvě, ale tak snad za ten námět... Ale především za dobrou Kláru Melíškovou. Její ztvárnění postavy nešťastné Zdeny bylo takové malé hození >perly sviním< a je příznačné, že ač získala cenu Českého Lva za vedlejší roli (viz.Houdini), tak tu mezi těmi ve svých rolích topornými zoufalci není vůbec uvedená. Typické. Jako celý tenhle nemistrovský kus... Generálním partnerem tohohle filmařského výdrbu je jakási firma Chance. Asi zalepila spoustu peněz, ale tahle šance zůstala krutě promarněná...- - - P.S. Co je další věcí, je opravdu mizerná technická úroveň dvd! A prachy se točí... - - - P.P.S. Co ale nechápu vůbec, je množství vysokých čtyř a pětihvězdičkových hodnocení. To je opět nějaká marketingová hra? Žeby i pro tyto účely bylo takové množství >mrtvých duší< registrovaných v ČSFD? - - - P.P.P.S. Jak tak koukám - srpen 2006, Klára Melíšková přibyla do databáze. Ejhle!... :-)) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

"Jsme mistři, vole, jsme mistři!!"...Ironický podtext z filmu je dost patrný, ale spíše než o zesměšnění nacionalistické povahy některých fandů jde o portrét zpackaných životů lidí žijících kdesi v Zapadákově. Film svým obsahem a stavbou příběhu dost připomíná Slámovy Divoké včely. V nich je také cítit touha jedné z postav vymanit se z bryndy, opustit díru, ve které žiju a udělat za svojí minulostí tlustou čáru. I herecké výkony jsou stejně přesvědčivé. A mimochodem se dozvíte, že když budete chlastat benzín, budete mít v delíriu pororocké vize stejně jako Bohouš v podání skvělého Jana Budaře....No možná ne, to už záleží na míře odolnosti vašeho organismu :o)....3 a půl* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je príjemné sledovať český film, v ktorom sa z postáv nestávajú chápajúce a časom "prezierajúce" filmové postavičky, ktorým zámerom je akurát tak získať sympatie publika. Postavy v Mistroch majú práve opačnú krivku, pokiaľ máte sprvu pocit, že sa zase pozeráte na klasickú komédiu z vesnice, tak rýchlo vytriezvete. Možno budete mať z posledných sekvencií opicu ako po riedidle. Taký malý fajn nezávislý filmík, ktorý vo svetovom meradle nie je ničím extra výnimočný, avšak v porovnaní s českou komerčnou kvázi artovou tvorbou vyhráva v každej tretine a v tej záverečnej už získava výrazný náskok. Absolútne padnúci film do malého filmového klubu. Prečo len ten Budař musí hrať stále blbečkov? Ja by som ho občas vystriedal, alebo dal na iný post. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Opomenuté. Marek Najbrt - tvůrce z nejnadanějších, dotkneme-li se bolestivé(?) kapitoly národní kinematografie, totiž porevolučního filmu - respektive Benjamin Tuček perfektně postihl atmosféru konce světa, maloměsta, málem vsi, kde lišky a ženy hospodských dávají... dobrou noc... místa, jež zrcadlí tu naší povahu českou, hezkou... A abych byl upřímný skutečně to není líbivý pohled, ale co už?! Jde nám hokej (víceméně), a to nám nikdo nesebere, tak co se budem trápit... 80% BTW. Životní role pro Jirku Ornestů, Pepíka Poláška a Leoše Nohu, kam se naň hrabe Áďa ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznie dvakrát pasáž z piesne “Eternal“ od českej legendárnej death metalovej kapely Krabathor. (Stanisko)
  • Většina exteriérů se natáčela ve Slavicích na Tachovsku. Točilo se ale i v doupovském vojenském prostoru a ve vesnici Krašov. (ČSFD)
  • Natáčelo se na filmový materiál Kodak kamerou Moviecam Compact. (Terva)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama