Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

zsn 

všechny recenze uživatele

Neviditelný Gustav ještě s vlasy je naprosto okouzlující! Filmový debut zde ještě neprůbojného, nehumorného a bez fluida - Joela Kinnamana alias Takeshiho Kovacse a excelentní role a podání švédsko-české Tuvy Novotny, která perlí rovněž ve fantastickém seriálu Dag po boku Atle Antonsena. Zajímavý, překvapivý námět pro snímek, jako je to u Seveřanů již pravidlem. ()

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bože, už tam zase lítá 40kg pička a mlátí 80kg chlápky. To je pro mě neakceptovatelné i v rámci kresleného seriálu, natož "thrilleru". Seveřané lezou ženskému zrovnoprávnění do zadku vskutku vydatněji, než-li kdo jiný. Myslí to možná dobře, ale na tomto poli, tedy poli fyzických schopností zkrátka nikdy žádná rovnoprávnost nebyla a nebude. Ta neskutečná trapnost, jenž mě jímá pokaždé, když takovou ubohou snahu o znázornění nemožného vidím, mě prostě v hodnocení nepustí přes nulu, i kdyby se po zbytek filmu dělo cokoliv invenčního ba přelomového. Přes tohle nejede vlak. 0% ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Je ťažké vyjadriť slovami pocity – ste na hrane niečoho, čo by sa dalo nazvať aj limonádou, na druhej strane je to film, ktorý vo vás vzbudí silné emócie. Všetky postavy majú rôznofarebný charakter, či už hlavný hrdina Niklas, jeho mama, spolužiak Peter. Dokonca nastane chvíľa, keď súcitíte s Annelle. Mladý Gustaf Skarsgård sa zhostil svojej úlohy sympaticky a vlastne vďaka výkonu hercov tento bizarný nápad nepôsobí gýčovo. Prosím vás, kto prekladal názov do češtiny? Mal by prestať používať autokorektor jazyka. Hrozné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to můj život, jen můj. Rozhoduju si o něm sám. Jestli zůstanu tady, chcípnu!“ Aby tak měl ještě pravdu ten chlapec…Tak předně, tupý a maximálně zavádějící český název ihned pusťte z hlavy a vůbec si o filmu zkuste nic nezjišťovat, aby se váš zážitek umocnil. Celovečerní režijní debut dvojky Sandquist - Bergvall nedopadl nijak špatně. Hlavnímu hrdinovi přejete, aby si splnil vlastní sen, tím spíš, když jeho dominantní matka se sebevědomou přítelkyní mají potřebu nalajnovat mu budoucnost dle jejich představ. Jenže když Niklas začne poznávat svůj život z poněkud jiné stránky, film dostane nový náboj. Je pravda, že tvůrcům ta „fyzičnost“ občas poněkud haprovala (do některých dveří může, do jiných ne? Může být slyšen jen jednou postavou?), přesto mě to nepřekáželo v tom, abych Niklasovi fandil v dosažení jeho cíle, a stejně jako on si při své bezmoci kladl spoustu otázek. A nakonec se z toho vyklubala docela originální podívaná s koncem, který nešel odtušit od první chvíle. Až na pár momentů jsem s filmem neměl větší problém, dávám slabší 4*. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Den osynlige je přesně tím, proč mám rád severské filmy. Zejména filmy natáčené na začátku nového Milénia, jsou tím nejlepším. Příběh je mrazivý a napínavý. Scény jsou brutální a skvěle natočené a herci jsou výborní. Zejména Gustaf Skarsgard ukázal, že herecký talent je v jejich rodině dědičný a on s otcem a bratry patří mezi nejlepší hereckou rodinu, co nám může filmový průmysl dát (kam se hrabou Baldwinovi). Měl jsem nutkání dát plný počet, ale bohužel jsem nemohl přehlédnout pár nelogických věcí. Policie se tu chovala jak parta retardů - nechápu, jak by jim mohl vrah utéct třikrát, protože v reálu by podle měl nemohl mít šanci a pak se policie rozhodne, že vraha nechá na chvíli s obětí v pokoji samotného, aby dokončil, co nezvládl v prvním pokuse. Druhá věc, co mi vadila, že se až moc tlačilo na polidštění vraha. Umím si to sice v některých případech představit, ale určitě ne v případě, kdy se pár desítek minut před tím dívám, jak mu ten vrah doslova rozšlapává hlavu. Samotný příběh však diváka pohltí a po shlédnutí odchází s pocitem uspokojení, a to je hlavní. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno