Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Až dodnes mě tvorba bratří Coenů nechávala převážně chladným. Nějak jsem jejich filmům nemohl přijít na chuť a stoprocentně se do nich ponořit. Vše změnil Barton Fink. Přesvědčivý výkon Johna Turturro (úplně jsem se vcítil do pozice spisovatele, který nemůže zachytit prvotní myšlenku, důležitou pro práci na scénáři) a obrovského herce Johna Goodmana. Jak výkonem, tak postavou. V tomto filmu je navíc mužem dvou tváří a to doslova. Vůbec celý snímek je plný zajímavých a hlavně tragikomických postav a možná, že i díky nim si jinak ponurý film zachovává jistou hořko sladkou příchuť. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Barton Fink aneb nesnesitelná krutost krize tvůrčího psaní. Slabost pro divnověci u mě opětovně potvrzena, tohle je velmi zvláštní kousek. Bloklý Fink si nedokáže ujasnit a setřídit myšlenky, natož pak nadatlovat souvislý text. Bodrý soused Charlie je mu vždy ochoten nalít sklenku a sepsat „životní“ pojistku komukoli, k nim buranský šéf studia, poklonkující sluha Lou, nasávající spisovatel, podivínský Chet tvoří úžasné panoptikum zlatého věku Hollywoodu. Sekretářka, brokovnice, balíček! ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vítejte v (Coenovském, tj. (černo)humorném, nadhledem i ironií sobě vlastní(m)) Hollywoodu, kde uchovat si (svojí) tvář, je věc čím dál tím těžší, ne-li přímo nemožná. Žádný div, že potom (ne)jeden spisovatel „zamrzne“ hned u první věty a následně podlehne sžíravým existenciálním mukám, že nejedno (kafkovské) srdíčko musí (radostí) bušit jako o (životní) závod. To uživ. Gilmour93. Dobrej pokus, leč těsně vedle. Nikoliv lepidlo na tapety, nýbrž Raid byl v oné krabici. Možná bych ještě uznal i repelent..... p.s. při „mýchání nezbytných ingrediencí pro poctivej zápasnickej trhák“ mi (po)řádně cukalo v (obou) koutcích úst. Jak výstižné. Přesto si pohádky typu Rocky, Warrior.... (jednou za čas) dopřeji s chutí a rád. Stejně tak oba (Coenovic) bratry. Well done. 85% ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Ó, áno... tvorivé bloky, deštruujúce miestnosť! Ó, áno... nedocenené vrcholy! Ó, áno... viera v umenie! Škoda pomalšieho rozjazdu a niekoľkých do prázdna vyšumených postavičiek... Za skvelé vystihnutie reálií scenáristického duševna a za premakanú technickú stránku by som bol ochotný dať plný počet. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze si na tento film z detstva pamätam, ako na neuveritelne nudny mysteriozny film, ktory som pretrpel v kine, ale hodnotenia su vsade prilis vysoke, urcite si ho niekedy rad zopakujem. Vlastne moje prve zoznamenie tymto filmom s bratmi Coenovcami nedopadlo zrovna najlepsie a az pri ich neskorsich filmoch som si uvedomil, ze su to fakt dobri reziseri a scenaristi... 02.09.2010 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • V čase 34:30, kdy jde Barton Fink (John Turturro) za Billem Mayhewem (John Mahoney) na pokoj číslo 15, tak při odchodu jsou na ceduli pokojů čísla 37 až 49. (SniperG1)
  • Barry Sonnenfeld, který stál za kamerou při třech předchozích filmech Coenů, se objeví na začátku filmu v restauraci jako vyvolávač. (MrCreosote)
  • Tapety v pokoji se odlupují pouze tehdy, když se v místnosti nachází - anebo právě odešel - John Goodman. (MrCreosote)

Reklama

Reklama