Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak začátek je příjemnej, má to dobrej námět. A tím to také končí. Hudba mi leze na nervy. Akční sekvence jsou příšerný, jako bych koukal na B-čko z 80-sátek. Kdyby se snímek soustředil ,pouze na pátrání po objevu a vysvětlení záhady, udělal by lépe. S! záhada vyvoleného se stejně nevyřeší, můžete si tak ušetřit 3. hodinky svého času S! ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jej, tohle jsem viděla už dávno a ...zpočátku jsem byla zmatená a na některé věci jsem si nemohla vzpomenout. A budou ho kurva krutě mučit....nebo jim uteče? A žil Kristus? A ....a řekla bych, že to stojí za podívání. Nic nepitvejte, užijte si příběh. Od natočení uplynula už řádka let a je víc filmů s takovou tématikou. Tenhle řadím k těm opravdu lepším. Mrmlalové prominou :D. ()

Reklama

Le6n 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie v podobe nemeckého TV filmu znie asi ako blábol, ale nie je. Zaujímavá zápletka (veľmi podobnú rozpracovali I. Fiľová a M. Pilcerová do pôvodného slovenského komiksu Nepredvídaná minulosť už v roku 1990, http://komiksarchiv.blogspot.com/), solídne spracovanie s vyváženým pomerom akcie a dialógov, adekvátny posun deja vpred, dobré herecké výkony (Matthias Koeberlin je 'obyčajný hrdina', ktorý si ide za svojím cieľom, aj keď občas tvrdo narazí a dostane do držky, krásna Naike Rivelli tomu dodáva správne erotickú iskru) - to všetko sa mi spojilo do príjemného celku, pri ktorom som sa ani chvíľu nenudil. Vyvrcholenie (to filmové :))) bolo príjemne mrazivé a veľkolepé, je keď čiastočne predvídateľné. Kiežby aspoň polovica mainstreamových hollywoodskych blockbusterov dosahovala týchto kvalít! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle německý film mi sedl jako málokterý. Z Německe produkce toho tolik nemusím, ale toto se povedlo. Charismatický Matthias Koeberlin hraje perfektně, film má napětí, má spád. Výborný náboženský námět, z tohodle dvojdílu jsem cítil tak silné emoce především v bezmocnosti Matthiase, jako u málokterého dramatu. Opravdu klobouk dolů, ačkoli se to z hodnocení nemusí jevit zrovna výborně, já jsem spokojený a prostě tomu těch 5 hvězdiček vystřihnu a hotovo! :-) ()

Ynés 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historii, jste křesťané, fanoušci cestování v čase, rádi se díváte tři hodiny na akční honičky a bitky a také na mladého namakaného árijce v těsných černých boxwrkách (teď mě napadá že to musí být film pro všechny), je tento film pro vás. Na německou tv produkci nijak špatné, chtělo by to o půlku zkrátit, vyměnit vysvalené archeology a vědce za reálně vypadající postavy a celovečerní trhák je na světě. Pointa je předem jasná snad každému, ale je to příjemný napínavý film pro chladné odpoledne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Naike Rivelli (Sharon) a Manou Lubowski (Joshua) zde hrají mladý snoubenecký pár. Zajímavé je, že tito dva herci se díky filmu vzájemně poznali a později se skutečně vzali. Společně mají syna Akashe (*1996). (Nick321)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)
  • Během mučení Christopher (Pierre Semmler) řekne svlečenému Steffenovi (Matthias Koeberlin), připoutanému k židli, že si přeje slyšet, jak Steffen křičí, a poté mu do těla zatluče hřeb. Tím je přímo odkazováno na americký horor Had a duha: Smrtící voodoo (1988), kde se odehraje naprosto stejná mučící scéna a je použita stejná formulace vět. (Nick321)

Reklama

Reklama