Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ať chcete nebo ne tak vás tenhle film prostě nasere. Začněme tím, že stopáž filmu je naprosto zvrácená a příběh se často potácí v nudě. To že jde o televizní film a televizní look mě osobně moc nevadilo, ale ten příběh, ten příběh. V prvních 15 minutách se dozvíte, že existuje něco jako Ježíšovo video, následujících 160 minut trpíte a protloukáte se nudnou zápletkou s tím, že se něco dozvíte, mno a na konec se stejně prakticky nedozvíte vůbec nic. A když už na konec všichni ví jak to celé skončí jaký je význam pouštět se do té cesty znovu. Nevím, nápad mě zaujal, zpracování mi nevadilo ale vývoj mě fakt nasíral. Nějaké nelogičnosti a debilní dialogy zmiňovat nebudu, přeci jenom jde o německou nizkorozpočtovou produkci tak se nedají čekat zázraky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle německý film mi sedl jako málokterý. Z Německe produkce toho tolik nemusím, ale toto se povedlo. Charismatický Matthias Koeberlin hraje perfektně, film má napětí, má spád. Výborný náboženský námět, z tohodle dvojdílu jsem cítil tak silné emoce především v bezmocnosti Matthiase, jako u málokterého dramatu. Opravdu klobouk dolů, ačkoli se to z hodnocení nemusí jevit zrovna výborně, já jsem spokojený a prostě tomu těch 5 hvězdiček vystřihnu a hotovo! :-) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na německé (a navíc televizní) poměry docela slušný film. Herecké obsazení nebylo zrovna oscarové, ale mohlo to dopadnout ještě hůř. V první části nám byla nastíněna zajímavá zápletka a vypadalo to jako povedený dobrodružný film, ale nebyli by to Němci, aby si to s přibývajícím dějem nezkazili botami ve scénáři, příšernými dialogy, nechtěně komickými záporáky a hlavně předvídatelným a poměrně blbým závěrem. Škoda, první část byla mnohem lepší než ta druhá a dalo se z toho vytřískat více. Tak jako tak, pořád to na Německo dopadlo slušně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka by se mi i líbila. Při vykopávkách se najde návod na kameru, která ještě nebyla vyrobená a k tomu je na něm připsán rukou text, který zmiňuje Ježíše. Vatikán a jemu podřízené organizace pochopitelně začnou šílet a snaží se najít kameru. Stejně jako jeden z archeologů. No a pak začne dvě a půl hodiny dlouhé a neskutečně nudné nahánění, ve kterém se pohybují tři germánští dědci, kteří se mi neustále pletli a hromada ošklivých německých ksichtů. Jestli se skutečně natáčelo v Izraeli, muselo pamětníky holocaustu trefit. Na všech Němčourech jsem si živě dokázala představit uniformu SS. Neúměrně dlouhé čekání na objevení kamery a na to, co je na ní natočeno v člověku v podvědomí vyvolává velká očekávání a abych pravdu řekl, zklamán jsem zase tak nebyl. Ale moc nechápu, proč se tohle nedalo smrsknout na dvě hodiny. Stravitelnosti by to rozhodně prospělo. 35% a doufám, že se za Ježíšem v čase ještě někdo vydá a bude mnohem drzejší. ()

Ynés 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historii, jste křesťané, fanoušci cestování v čase, rádi se díváte tři hodiny na akční honičky a bitky a také na mladého namakaného árijce v těsných černých boxwrkách (teď mě napadá že to musí být film pro všechny), je tento film pro vás. Na německou tv produkci nijak špatné, chtělo by to o půlku zkrátit, vyměnit vysvalené archeology a vědce za reálně vypadající postavy a celovečerní trhák je na světě. Pointa je předem jasná snad každému, ale je to příjemný napínavý film pro chladné odpoledne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Naike Rivelli (Sharon) a Manou Lubowski (Joshua) zde hrají mladý snoubenecký pár. Zajímavé je, že tito dva herci se díky filmu vzájemně poznali a později se skutečně vzali. Společně mají syna Akashe (*1996). (Nick321)
  • Během mučení Christopher (Pierre Semmler) řekne svlečenému Steffenovi (Matthias Koeberlin), připoutanému k židli, že si přeje slyšet, jak Steffen křičí, a poté mu do těla zatluče hřeb. Tím je přímo odkazováno na americký horor Had a duha: Smrtící voodoo (1988), kde se odehraje naprosto stejná mučící scéna a je použita stejná formulace vět. (Nick321)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)

Reklama

Reklama