Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený životopis se Robu Cohenovi opravdu povedl. Asi hodně povrchně pojatá látka je ale podána s citem a Jason Lee Scott s Lauren Holly jsou výborní, ačkoliv nehrají nijak na efekt. Jejich charisma a vztah tak nějak naivně pro diváka funguje. Samotný příběh prochází i skutečné situace z Leeho života, které nefanoušek zaslechl a o to je sledování atraktivnější. Po jeho zkončení nejen díky skvělému hudebnímu motivu tenhle film v paměti chvíli rozhodně zůstane. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Je to víc příběh založený na realitě než skutečný životopisný film, ale i jako akční film samo o sobě je to zajímavé, scény fightů jsou povedené, a i když vizuálně není J. S. Lee úplně věrná kopie Bruce, hraje to velmi slušně včetně jeho typických grimas a skřeků. Okrajově film naráží i na (vzájemný) rasismus mezi bílými Američany a Asiaty. Je fakt, že v 60. letech bylo pro kohokoli "barevného" složité dosáhnout v USA nějakého úspěchu. Zdejších cca 72 % odpovídá i mému hodnocení. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Záhadný život velkého bojovníka v záhadném filmu. Úvodních dvacet minut vyznívá jako parodie na Leeho slavné scény a tak vůbec působí fraškoidně. To se naštěstí změní, avšak i přesto, že je zbytek filmu plný velkých myšlenek a dobrých hereckých výkonů, stále tu je spousta vad a nedodělků, některé postavy se objevují jen proto, aby až do konce zůstaly v pozadí a některé scény jako by do tohoto snímku vůbec nepatřily. Je to škoda, protože ono mystično dodané scénářem doplňuje komplikovanou a samu o sobě mystérii opředenou postavu Bruce Lee velmi působivě. Z některých záběrů až mrazí, jak jsou promyšlené,kamera má za svůj výkon velké plus. A pak je tu ještě jeden velký klad - naprosto úchvatná a sladká Lauren Holly, která kromě nádherného těla předvede i velice rozdílné herecké polohy, tak jak se její postava vyvíjí od bezstarostné školačky přes manželku asiata bojující se svými, jeho i cizími předsudky, až po zodpovědnou matku snažící se o záchranu své rodiny. Je škoda, že jako celek film působí tak nevyváženě a jakoby nerozhodně, Bruce Lee by si zasloužil ještě úctyhodnější pomník. I tak si ale Dračí Život svých 70% vysloužil. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Více životopisný než akční film, ale několik soubojů se zde najde. Většinou působí dost uměle a nepřirozeně, teprve koncem filmu se objeví bitky, které vypadají reálně, plynule a mají rozumnou rychlost a choreografii. Možná je to záměr, aby to vypadalo, jak se Bruce Lee během života zlepšuje, ale možná to byla jen lenost tvůrců dát si pořádnou práci se všemi souboji. Zbylý děj je sice trochu dokumentární, ale rozhodně není nudný nebo hloupý. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee. Pozerajte sa na neho z akéhokoľvek uhla. Možno len nadbytočne preceňovaná ikona, jeden z mnohých, nulový herec a režisér na zváženie. Pre mňa veľký bojovník, muž s energiou, ktorá napĺňa generácie napodobiteľov a nasledovníkov, človek, ktorý sa nechcel vzdať, učiteľ, ktorý nerobil rozdiely, filozof, ktorý posúval hranice. Tento film mu vzdáva hold, ktorý si právom zaslúži. Ani ja po Big Bossovi nevstávam a netlieskam tak, ako to bolo po jeho premiére. V duchu sa ale klaniam húževnatosti, nezlomnej vôli a odkazu, čo po sebe zachoval. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • V jednej scéne sa Bruce Lee (Jason Scott Lee) so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) pozerajú v televízii na úvodné intro zo seriálu Kung Fu (od r. 1972), s Davidom Carradinom v hlavnej úlohe, ktorú mal údajne stvárniť on sám a rovnako aj koncept seriálu bol jeho nápadom. (Piri)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Při natáčení tohoto filmu byla přítomná žena Bruce Leeho Linda, aby se do filmu nedostalo nic, co by mohlo poškodit jméno mrtvé legendy... (matestlust)

Reklama

Reklama