Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

castor 

všechny recenze uživatele

Boj proti pověrám, předsudkům i osudu, a občas i nástrahám manželství. Skvěle vytrénovaný chlapík, který své tělo používá jako smrtící zbraň. Přesně dvacet let po jeho (záhadné) smrti (a ve zvláštním kontextu s toho času aktuální tragickou smrtí jeho syna Brandona) přichází listování autobiografickou knihou jeho ženy Lindy pojednávající o cílevědomém a houževnatém muži, jehož herecká hvězda ovšem zářila jen velmi krátce. I tak v mnohém změnil tvář akčního filmu. Stal se zároveň uznávaným autorem svého vlastního stylu Jeet Kune Do, spojujícího mentální průpravu s bojovou technikou. Zvládl pár druhořadých titulů, aby se víc ukázal rolí sluhy a řidiče v průměrném televizním seriálu. A pak to konečně přišlo. A záhy skončilo. Touhle nelehkou cestou nás provází rutinér Rob Cohen, kterému nicméně bojové scény docela jdou, místy to ovšem působí uskákaně a nerozhodně. Jason Scott Lee je každopádně ve své roli velmi dobrý. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné životopisné drama s bojovými scénami. Jason Scott Lee byl pro roli Bruce Leeho jako stvořený. Jeho vnitřní síla jít si za svým cílem a překonávat všechny překáźky, byla obdivuhodná. Téma osobního démona má něco do sebe, protože ani Brandon mu, bohužel v ještě mladším věku, neunikl... Rodinné vztahy byly zvláštní, ale dobře podané, a kritika 60.let, kdy sice asi začalo svobodumilovné hippie hnutí, ale společnost v Americe byla poznamenaná rasismem a americký sen byl opravdu jen pro Američany, jistě popravdě popisovala skutečnost. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Život Bruca Lee je určite zaujímavý a dramatický a tak je škoda, že Cohenov film využil tento potenciál iba z polovice. Zvľášť prvá polovica filmu je spracovaná až mierne nezáživným spôsobom, čo ale následne vynahradzuje lepšia druhá polka. Príjemná je hudba Randyho Edelmana a Jason Scott Lee sa na úloha Bruca Lee určite hodí, ale z hereckého hľadiska strieda dobré i slabšie chvíle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok jednej z najväčších hereckých legiend, ktorý, ale teraz si nechcem veľmi vymýšľať, to berie trošku z inej strany, ako by sa zdalo vhodné. Maximálne hodnotenie mu uniká za to, že sa minimálne sústredí na Bruceovu hereckú dráhu, ktorá poskytovala mnoho sfilmovania vhodných situácií. A takisto za akúsi až nadprirodzenú vložku ( vymyslenú ? ), ktorá tam vôbec nepasuje. Ten zvyšok je vynikajúco odvedená práca s vynikajúcou a mnohokrát inde použitou hudbou Randy Edelmana. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Leeho jsem jako herce moc nemusel, ale bojovník to je jednoznačně nejlepší. Jeho biografie je podle mého soudu nejlepším filmem o Brucovi Lee (lze číst také jako nejlepší film s Brucem Lee:)), protože většina jeho snímků pro mě krom jeho postavy neměla žádný vliv. Rob Cohen využil jeho příběh velmi zajímavě a Jason Scott Lee je v roli Bruce velmi dobrý. určitě lepší než by byli ostatní herci a tak si nelze příliš stěžovat. I po příběhové stránce se Dračí život opravdu stydět nemusí, vedle plytkých filmů Bruce Leeho bez děje přichází z životní cestou, kterou se snaží naznačit vše důležité v Brucově životě a myslím si, že divák bude spokojen více než při sledování pouhého dokumentu o největším bojovníkovi, kterého zná filmové plátno. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (18)

  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)

Reklama

Reklama