Reklama

Reklama

Před soumrakem

  • USA Before Sunset (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let se Jesse a Celine setkali ve vlaku z Budapešti do Vídně, kde společně prožili několik hodin, které zásadně poznamenaly jejich další život. Rozešli se slibem, že se znovu setkají ve Vídni po šesti měsících. Setkali se až o devět let později. Tentokrát v Paříži, kde spisovatel Jesse v knihkupectví Shakespeare & Company představuje svůj první román. Když postupně odpovídá na otázky týkající se jeho nové knihy, je čím dál víc evidentní, že jeho prvotina vypráví v pozměněné verzi o devět let staré vídeňské romanci. Uprostřed jedné z odpovědí pak Jesse uvidí, že v knihkupectví stojí Celine. Radostně i trochu s rozpaky se pozdraví. Oba cítí, že si toho musí spoustu říct, a vyrazí spolu na několikahodinovou procházku Paříží, která trvá až do chvíle, než Jesse musí na letiště stihnout letadlo do místa dalšího představování své nové knihy. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

dobry film, najma oddych po depresiach typu Tanec v Temnote alebo medusa Touch 

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

poz3n: planuje se zase odstup deviti let tzn. pristi rok by to melo jit do kin ... fakt se nebojim toho, ze uroven klesne, tezko vsak pocitat s nominaci na Oskara

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Vím, že to bylo ,,nedávno,, v novinkách, ale na jaký rok se prosim vás chystá to pokračování?

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Taky jsem opravdu rad, ze bude trojka - snad se docka zase aspon nominace na Oskara. Jinak oba dva dily perfektni - i kdyz Viden o trochu lepsi - hlavne diky vetsimu prostoru a vedlejsim postavam ... Musim, ale na ferovku rici, ze v prvnim dile mi byla Celine mnohem sympatictejsi nez Jessie, ale tady to bylo presne naopak ... a co se tyce mesta deni ve trojce - co treba Praha ?

Dashia5

Dashia5 (hodnocení, recenze)

To má víc dílu nebo co? protože jsem se divala na tenhle jenom a právě to nejak rychle a divně skončilo..:D

yobailarine

yobailarine (hodnocení, recenze)

Nikdy bych nevěřila, že budu tak nadšená z filmu založeného na dialogu dvou lidí! A byla jsem, a jsem doteď! Obrovský podíl na kvalitě tohoto snímku má jak kouzelná a romantická Paříž, tak mega sympatická dvojice hlavních herců! Netřeba vidět 1.díl (Před úsvitem) dříve, ptž souvislosti jdou pochytit bezproblému! Závěr: Krásné!

boocteer

boocteer (hodnocení, recenze)

Prvni díl jsem neviděla a 100% se při první příležitosti na něj podívám, protože druhý díl je (nemohu najít to správné slovo). Nádherný, romantický, naivní, realistický, inteligentní, neuvěřitelný - no, prostě bomba. Otevřené konce, také nemusím, ale tady mně to nevadilo. Naopak si myslím: Ať se divám rozhodne sám, jaký konec je pro něj ten pravý!!!

MajklM...

MajklM... (hodnocení, recenze)

Přiznám se, že jsem se na pokračování příběhu z Vídně nemohl dočkat. Možná i pro velká očekávání mě to nezasáhlo, tak jako první film. Ale i tak oba filmy hodnotím jako nejlepší ve svém žánru, který mě ve většině případů moc neoslovuje.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

hmm.. ich spolocna cesta bola trocha prazdnejsia ako ked boli vo viedni... ale tie myslienky a debaty boli tak isto dokonale ako pred desiatimi rokmi .. obidve diely sa ma rovnako dotkli.. a co ten zaver.. hmm jak inak by sa to mohlo koncit ? :) ..skvely film skvele osobnosti.. jednoducho milujem 90%

guaranka

guaranka (hodnocení, recenze)

jednička i dvojka jsou jasně v mé TOP 5 nej filmů. co dodat, to se musí vidět. pokud neznáte jedničku, přijdete o dost point, ale přesto zbývá ještě ten krásný rozhovor o životě...

Pinin

Pinin (hodnocení, recenze)

Tak tenhle fim byl pro mě 80ti minutový orgasmus a nikdy bych nevěřil, že mi tolik učaruje dialog dvou lidí. Láska z těch dvou čiší od první minuty až do konce. Jasných pět hvězdiček,myslím že není co dodat. Flim který vyřadil z mých top samotnou Lásku Nebeskou...

M1R3K

M1R3K (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film byl naprosto úžasnej!!! A to můžu s klidným svědomým říct, že tyhle typy filmů nemám rád, takže to mělo něco do sebe. Dost sem u toho přemýšlel a všem kdo to neviděli ho doporučuji.

Související novinky

Natočí Linklater pokračování trilogie Před?

Natočí Linklater pokračování trilogie Před?

23.03.2020

Málokterý režisér využívá plynutí času do takové míry, jako Richard Linklater. Jeho snímek Chlapectví se točil 12 let, romantická trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí zase vznikala s… (více)

Hawke, Delpy a Před... třetím dílem

Hawke, Delpy a Před... třetím dílem

23.11.2011

Jednou za čas neuškodí trochu kvalitní romantiky. V tomto případě dokonce špičkové romantiky. Ethan Hawke prozradil, že s Julie Delpy a Richardem Linklaterem už asi půl roku mluví o možnosti natočit… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Reklama

Reklama