Reklama

Reklama

Anthony

(neoficiální název)
  • USA The Kindred (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amanda na smrtelné posteli žádá svého syna Johna, aby pro ni něco udělal. Má zničit všechny laboratorní poznámky z jejího posledního experimentu. Na jejím pohřbu John potká Melissu, která tvrdí, že je největší fanynka jeho matky. Spolu s ní a některými přáteli jde John do domu Amandy, aby splnil svůj úkol. V domě je čeká výsledek nevydařeného experimentu - sklep obývají podivná monstra. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem poprvé slyšel, když na něj byla napsána recenze na horror cz., sehnal si ho, ale jaksi jsem na něj pozapomněl. Není ani moc divu, protože The Kindred rozhodně nepatří mezi věhlasné osmdesátková scifi hororová béčka, přestože nejde vůbec o špatný film. Zápletka sice není nikterak originální (genetické pokusy, které se zvrtnou – to už tady několikrát bylo), nicméně po trošku pomalejším rozjezdu nám tvůrci nabídli docela slušnou atmosférickou jízdu, poctivé gumovité monstrum a škálu „bizarních“ situací. Po první třetině si mě děj získal zcela na svou stranu a já si tu hodinu a půl docela užil. Vše je tak asi jasné, že bylo velice důležité, jak si povede samotné monstrum (monstra) na kterém to celé vlastně stojí. A tady to taky nebylo vůbec špatné. „Anthony“ se činí jen co je pravda a přestože nejde o žádného krasavce, tak si pro nás připraví několik velice zajímavých chuťovek. Nejprve uvidíme jen jeho mrštná chapadla (viz pes či scéna ve voze), ale později se nám ukáže celý. Kromě něj je zde však ještě několik dalších monster, které svou chvilkovou účastí rovněž obohatí duši hororového fanouška. Ona proměna Amandy Pays, patří k vrcholu a labužníci jí určitě ocení. Velký problém však nastával ve chvílích, kdy mezi sebou vedli dialogy jednotlivé postavy. To už tak záživné nebylo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vše začalo jako Ostrov dr. Moreaua, následně se příběh přehoupl do klonu Věci, Vetřelce, X-tro....především vizuálně, jelikož nejde o mimozemskou hrozbu, nýbrž mutanty, co vznikli během podivných experimentů. Tyhle ještě nepočítačové slizké filmy miluji a oceňuji skvělou práci trikařů a maskérů. Snímek sice nedrží napětí po celou dobu, ale ani výslovně nenudí. Jakmile dojde ke střetu s Anthonym, nastane šťavnatá jízda do pekla...tedy do sklepa. Fajnové sci-fíčko! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, některé scény jsou skvělé (hlavně ta s tou transformací - kvůli které jsem tenhle horor vlastně objevil), ale to nezachraňuje to, že celý ten film je dost nudný a strašně utahaný. Ani postavy mě moc nezaujaly a z toho příběhu jsem popravdě čekal, že vypadne víc. Prostě mě to moc nezaujalo. 2* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatková, vzorová ukážka experimentátorského hororu, ktorý sa môže pochváliť s výnimočne vydarenou poslednou dvadsaťminútovkou. Jak gore a triky, tak pulzujúce napínavé scény, možno priradiť k tomu lepšiemu, čo v tejto dekáde vzniklo. Problém je však v tom, že pokiaľ sa k tomuto všetkému dostaneme, musíme sa prebrodiť značnou kalužou nudy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejen Henrietta bývá ukryta ve sklepě, ale může tam být i Anthony, krásnej monstráček i se svými malinkými klony. A všichni čekají, až se k nim dostaví potrava v podobě party vědců, kteří se chtějí vynasnažit pohnout s experimentem, který započala matka jednoho z nich. Naprosto béčková jízda bez jediného počítačového efektu, vše je děláno mechanicky a rozpohybovaná monstra plná slizu mají úžasné masky. Oujééééje, tohle prostě musí každý milovník těchto poctivých ručních efektů ocenit. Pak tu máme i jednu transmutaci ženy v rybu a já jsem se vyloženě kochal. Jen je trochu škoda, že nedostali více prostoru zrůdy a mutanti doktora Lloyda, který je ukrývá ve sklepě své laboratoře a na plátně se mihnou na chvíli jen v úvodu filmu. Každopádně můžu již po mnohokráte s nostalgickou slzou v oku prohlásit : zlaté osmdesátky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama