Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy populární autobiografie Jerryho Stahla, autora seriálů Alf a Měsíční svit, byla natočena černá komedie o vzestupech a pádech tohoto televizního scenáristy. Slavného spisovatele si zahrál Ben Stiller (Fotr je lotr), jeho bývalou manželku Elizabeth Hurley (Smlouva s ďáblem) a Kitty - ženu, se kterou chce Jerry sdílet svůj budoucí život - ztvárnila Maria Bello (Divoké kočky).

Jerry potkává Kitty na léčení v Phoenixu. Snad jejich podobná minulost a vzajemná fyzická přitažlivost vedou k jejich sblížení. Jeho život je jako otevřená kniha, s kapitolami o manželství z rozumu, vzestupu jeho kariéry, narození dítěte a všem, co ovlivnilo vzrůstající stereotyp... a nakonec i podlehnutí heroinu. (lukas17)

(více)

Recenze (35)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Bena ¨Stillera nemám rád ani jako komika, natož když se pokouší o vážnou roli (čestnou výjimkou je Rabín, kněz a krásná blondýna). Jeho výkon v tomto filmu bych si troufl označit za vůbec nejslabší. Zatímco v různých fekálních zhovadilostech se jen tak neškodně pitvoří. tady zaznamenáváme snahu o tzv. velké herectví, což samozřejmě končí fiaskem. Scénář a reřie rovněž bez chuti a zápachu. Elizabeth Hurleyové to samozřejmě sluší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jména kamarádské herecké dvojice Stiller - Wilson evokují komedii. Na to zapomeňte. O komedii nejde v žádném případě. Možná naštěstí. Životopisné drama dalšího z mnoha narkomanů sice neoplývá nijak uchvacující originalitou a já sám u toho filmu vždycky přemýšlím, nakolik je to opravdu životopisné a nakolik fiktivně vymyšlené. Přesto si mě ten film získal. Snad pro naprosto netypickou roli Bena Stillera, který si s hroutícím se narkomanem opravdu vyhrál, jde vidět, že se snažil (a několikrát to i herecky přehnal). Snad pro skvělou příběhovou linii s Marií Bello, která je (ta linie) opravdu skvěle napsaná a odehraná a která (Maria Bello) je v ní neskutečně krásná a živočišná. Snad pro Elizabeth Hurley, která snad celý film absolvovala bez podprsenky. Snad pro to, že mi tento film pokaždé ukáže, že i tuctové, obyčejné a svým způsobem průměrné věci mohou být skvělé a člověk si s nimi může užít hodně zábavy. Mám ten film prostě rád. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych byl sjetej“ Ben Stiller si píchá heroin, píchá krásné herečky a krade drogy Owenu Wilsonovi. Ben Stiller je výborný komik, ale dělá mu problém přeladit se do vážnější role. Jeho těkaní mezi nadopovaným srandistou a nudnou troskou ústí v matný, hlavně však zcela nevtipný výkon. V této bezzubé satirce abyste nějaký vtip lupou hledali. Autor Měsíčního svitu za měsíc vydělal 5 tisíc dolarů, 6 utratil za drogy, pod jejichž vlivem napsal nejlepší věci. No a co. Cybil Shepherd byla taky narkomanka (což je navíc podáno velice opatrně a velice nenápadně). No a co. Je to ten typ malého filmu, který své tvůrce umělecky naplní, posbírá pár cen na provinčních festivalech a tiše zmizí v propadlišti dějin. Nechť. 50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie-drama se skvelym Stillerem, ktery tentokrat nehraje jak je zvykem to co vzdy, ale hraje spisovatele co bere drogy. Prekvapive i v ne zas tak komedialni roli je super. Film ma fajn hudbu i herecke vykony a je podle skutecnyho pribehu Jerryho Stahla, podle jehoz knihy a s jeho scenarem je tento film natoceny. Treba s takovym Requiem za sen se tohle neda srovnavat, ne proto ze by to bylo horsi, ale je to proste jinej typ filmu a oproti Requiem to ma dost optimistickej konec. Je to neco mezi 4 a 5*, ale nebojim se dat 5, protoze to je rozhodne jeden z nejlepsich filmu se Stillerem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaný výkon Bena Stillera, v tomhle filmu se fakt vytáhnul a ukázal, že dokáže zahrát opravdu skvěle i v něčem jiným než jsou romantický komedie. V podstatě celej film táhne jenom on a i tak to absolutně nenudí, spíš naopak. Je to skvěle zpracovaný a natočený, možná to mohlo být trošku delší a líp ukončený, tohle bylo tak trošku neukončený, přesto se to řadí k tomu nejlepšímu kde Ben Stiller hrál ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ben Stiller (Jerry) a Owen Wilson (Nicky) sa stretli už vo filme Cable Guy (1996). (ČSFD)
  • Tvůrci měli původně v plánu natočit pokračování, ale i když byl výkon Bena Stillera chválen, snímek byl propadák, tak od svého záměru upustili. (Terva)
  • Skupina Morcheeba složila speciálně pro film skladbu "Blindfold". Ta nakonec ve filmu nezazněla. (Fenk)

Reklama

Reklama