Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný, hnusný slasher, který by si možná chtěl pohrávat s paranoiou prázdného nočního metra (žádné metro na světě není v noci takto prázdné, ale Smith se asi inspiroval u Subway od Luca Bessona). Je to i nelogické, pitomé a vcelku nudné. A že vraždí glum, to vypadalo tak směšně. Postavy se opět chovají iracionálně ("a ne a ne nepotopím se", "ne, nebudu hledat východ", "ne, neumlátím ho tyčí, když můžu") a Franku Potente zde narvali do tak hnusných šatů, které jí nedělají dobrou postavu, protože vyniká leda její velká prdel a tlustá stehna, navíc ten blond přeliv je jak z E55. Odporný slasher ve všech směrech. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ještě při psaní komentáře váhám mezi * hvězdou a ** hvězdami. Toto bylo naprosto stupidní dílo, leželo mi to ve složce asi rok a mělo to tam zůstat ještě déle. Nechápu myšlenky autorů: Černoch se s běloškou dostanou z klece a před nimi leží vrah, který má vedle sebe něco, co připomíná kopí. A oni místo toho, aby ho propíchli, tak ho tam nechají a radši utíkají. Už jsem rozhodnut: * hvězda a to jen proto, že jsem v dobré náladě. ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

S láskou vzpomínám na doby, kdy vycházely časopisy a k nim bylo přiložené dvd. V těchto dobách, kdy kino byla výsadou párkrát do roka, a na nový film jsem čekal s ročním odstupem. To byly časy, kdy jsem dal zavděk jakémukoliv dříve neviděnému filmu. Vzpomínám, že Metro bylo jedním z těch filmů. Dnes již naprosto hororový blábol. Londýnské metro je horor samo o sobě, být zavřený uvnitř po zavíračce je děsivá představa. Cpát tam tedy vychrtlého pána s hákem je zbytečné. Nicméně i přesto tam je. Atmosféra je zpočátku zajímavá, ale jakmile je odhaleno monster of the week je to celé v pytli. Nepamatuji si, že to bylo takhle brutální. A hlavně zbytečně brutální. Nevysvětlený původ bych mohl přehlédnout. Díry ve scénáři už těžko. Film je jimi prolezlý skrz na skrz. (Jak se sakra Guy vzal v metru? A copak se stanice nekontroluje, když zavírají?) Do toho je hlavní postava neuvěřitelně anti-sympatická. Její chování ať tenhle udělá za ní tohle, a ona zase tamto a všichni ať udělají, co ona chce, protože ona z nějakého záhadného důvodu nemůže. Uf. Naprosto otravný prvek ve filmu. Já fandil jenom pejskovi Seznamovi, ať to zvládne ve zdraví. Creep je zbytečný film. (10 %) ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Zuřiví hledači logiky dejte si placku na čelo! U slasher filmů typu Metro vůbec nesejde na tom, zda je "index logičnosti" 66,7 % nebo 13,2 %. Jde o atmosféru, co nejvypečenější brutalitu a pokud možno co největší originalitu. Metro je ve své první polovině nudné k vypnutí, ale v druhé části se objeví několik opravdu pekelných scén (chudák Mandy), na které člověk poměrně dlouho nezapomene... Btw - Franka je, vzdor všem kritickým reakcím, neustále "dabei" - nevděčné úlohy lovné zvěře se zhostila s grácií sobě vlastní. A to roztomilé "scheisse", které jí jednou bezděky uklouzne - ach kráso. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama