Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se Frank Dux prolhal až do filmu... Nechápu lidstvo, který dá tomuto filmu míň než je průměrné hodnocení. Toto je highlight svého žánru a v porovnání s ostatními konkurenty jasně vítězí na celé čáře, byť netvrdím, že jde o kdovíjak kvalitní film. Na tomhle filmu jsem tak trochu vyrostl a nelitujte mě, ty držkopády a kopance jsem si užil! Je to sice pohádka o hodném, zlém a ošklivém, nesnesitelně naivní a nevyspělá, ale v rámci žánru pěkná pohádka. Závěrečný fight má sice grády v kombinaci s hudbou, ale je zbytečně poznamenaný zlobivým Bolo Yeungem, kterého mi bylo upřímně filmařsky líto... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu "bojového umělce" Franka Duxe, jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění ( 56 knockoutů a 300 bodových vítězství ). Snímek, který vynesl na světlo filmového světa představitele hlavního hrdiny, belgického sportovce Jeana-Claudea Van Damma. Scénář : Sheldon Lettich, Christopher Cosby a Mel Friedman. Kamera : David Worth. Hudba : Michael Bishop a Paul Hertzog. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společně s Univerzálním vojákem mnou nejsledovanější filmy s Jean-Claude Van Dammem. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem je viděl. Souhlasím s názory, že tady se jedná hlavně o nostalgické vzpomínky a prožitky, které jsem u toho jako malý cítil. Frank Dux coby neohrožená mlátička v nelegálním turnaji byl prostě cool. Každý chtěl vidět, jak konečně dá přes držku tomu slizkému Chong Li. Bolo Yeung a ta jeho držka mi coby malému naháněla doslova hrůzu. Sice si musíme počkat, ale ty vyřazovací souboje, při kterých na sebe narazili vyznavači různých bojových sportů, byli taky super a to hlavně co se „choreografie“ týče. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrostl a film se mi měnil před očima. Kde jsou ty časy, kdy jsem doma na VHSce s občasným českým dabingem prožíval příběh Franka Duxe a jeho cestu za vítězstvím? Kdy existovala nekompromisně sestříhaná, cenzurovaná verze filmu a kdy jsem slýchával "Kein dim mak"? Dnes už slýchávám jasně a zřetelně "Tohle není dim mak". Film je ve svém oboru hodně nadprůměrná záležitost, poctivé zpracování bojových scén (které musely hodně bolet) a nepochybně vrcholná Jeanova role. Nebýt jednoduchého scénáře, pochopitelně mimo Kumite, a nebýt směšného poskakování, jinak silně charismatického, Chong Lia, dal bych snad plný počet. Tohle je ještě z dob, kdy se do filmu dávalo poctivé úsilí něco ztvárnit, zobrazit, převyprávět. Výborný a autentický příběh Franka Duxe rozhodně zaslouží respekt. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě film, když jste schopní přijmout tu naprostou naivitu. "Krvavý sport" obsahuje vše co má bojové béčko z 80. let z produkce Cannonu mít. A to hodného šikmookého mistra u kterého hlavní hrdina absolvuje tvrdý trénink. Dále namakaného a podlého záporáka, který ze začátku vyhrává, ale pak stejně dostane do držky, a nakonec nesympatická rádobyhezká ženská (která naprosto neumí hrát) do které se hlavní hrdina zamiluje. Jean-Claude Van Damme podává roztomile sračkovej výkon, což ovšem vynahrazuje roznožkama a všema těma kopama a cvikama. Akorát jsem nestihnul tu komickou figurku jménem Jackson co vypadá jak Peter Jackson. Film, který v podstatě načnul žánr "arénovek" bez kterého by dnes nebyl "Mortal Kombat" a "Kickboxer," ale zase ani "Souboj cti" a to by vůbec neškodilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Během semifinálového souboje utrží Frank (Jean-Claude Van Damme) od Pace (Paulo Tocha) zákeřný úder pravou rukou. Tržnou ránu má však na pravé straně obličeje. (Armin82)
  • Krvavý sport je jeden z prvních Van Dammových filmů, kde provede tzv. "vrtulník" - kop s otočkou ve vzduchu o 360 stupňů. Jedná se o techniku Tobi ushiro mawashi geri a pochází z Shotokan Karate, kterému se Van Damme věnoval. (Eldrick)
  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama