Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu." Nostalgických vandammovek mám rád několik a tahle vždycky patřila k mým nejoblíbenějším. Nikoli proto, že by Van Damme dokázal svým charakterním herectvím dokonale odlišit Alexe od Chada, protože na to stačí účes, ale proto, že jeho roznožky mě nikdy neomrzí, že naivní mafiánský příběh v béčkovém světě bez obtíží funguje, že Corinna Everson nádherně škrtí stehny a zejména pro způsob, kterým dokáže zjizvený sympaťák Bolo Yeung házet sudy. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím proč, ale trik s dvojením herců a hraním dvojčat byl na začátku devadesátek velmi populární. vyzkoušel si to Jean a o rok později i Jackie. Oba vždy s důrazem na protichůdnost postav, které ve filmu hráli. Zpětně nutno dodat, že Jackiemu se jeho počin povedl lépe. Jeanův kousek je ale pořád velmi dobré akční béčko ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože som dnes opitý. Ale zajtra budem triezvy a on bude stále dosratý kretén.“ K úcte k 80. rokom musím priznať, že od JCVD mám paradoxne radšej skôr filmy z nasledujúceho desaťročia. Nič proti KARATE TIGER, KRVAVÉMU ŠPORTU, KICKBOXEROVI, KYBORGOVI a LEVIEMU SRDCU, ale po filmárskej a diváckej stránke sa mi zdajú zaujímavejšie skôr veci ako UNIVERZÁLNY VOJAK, ŽIVÝ TERČ, DOUBLE TEAM a na začiatku 90. rokov Sheldonom Lettichom (LEVIE SRDCE) nakrútený DVOJITÝ ZÁSAH. Posledne menovaný sa belgickej pume páčil natoľko, že sa po rokoch k téme dvojičiek ešte raz nepriamo vrátila (MAXIMÁLNYM RIZIKOM Ringo Lama). DVOJITÝ ZÁSAH ponúka jednu z mála možností Van Dammeovi predviesť herecké schopnosti. Čiže jedna z dvojičiek je agresívna, fajčí, pije a nadáva a druhá je pekne oblečená, učí ženy aerobick vo fialových elasťákoch, nepije a nosí hodvábne slipy. JCVD sa okrem scenára podieľal (s Moshe Diamantom) i na produkcii a výsledkom je poctivo priemerná, zručne nakrútená i herecky obsadená a po stránke choreografie akcie dobre zvládnutá jednoduchá zábava, ktorá uspokojí fanúšikov poctivých ručných bitiek bez počítačových efektov. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Říkám to poměrně často, ale dobrý "hongkong" s amíky prostě nenatočíte. Do tohoto snímku se přimíchalo ještě trochu toho "dramatického" elementu pomsty dvou po x letech naleznuvších se bratří, ale výsledek opravdu nic moc. Byly doby, kdy jsem tenhle kousek považoval za vrchol žánru, ale jediné na co jsem v tomhle ohledu během let nezměnil názor, je Bolo Yeung;) PS: 26. 2. 2009 jsem to náhodou viděl v televizi a s čistou hlavou a odstupem musím říct, že logiku to opravdu skoro nemá, herecké výkony jsou děsné a akční scény - až na monstrbitku s klasikem Bolo Yeungem, který si zaslouží samostatnou hvězdu za prezentaci a umělecký dojem - se snaží vypadat efektně s nějakým tím dobrým záběrem, ale moc jim to nejde, takže ta druhá hvězda je vážně jen z nostalgie...no, možná trošku i za velmi kočičkoidní Alonnu Shaw alias Danielle...ale to je vlastně taky nostalgie:) Takže jo, 40% a myslím, že to bylo vážně naposledy, co jsem se na Double Impact díval. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov s Van Dammom, ktory bol v kine asi v roku 1992 kompletne vypredany. K nezabudnutelnym zaberom patria pre mna zaverecne bitky v tieni, ale hlavne hadzanie tazkych sudov svalnateho Bola Younga, ale celkovo sa mi pacili aj niektore humorne dialogy. Chapem nizke hodnotenia, ale pre mna je to nostalgia. V roku 1992 jednoznacna stovka, dnes 80%... 12.09.2010 ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)

Reklama

Reklama