Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohoto snímku spočívá v jeho totální směšnosti. Kickboxer dnes již jako akční film neobstojí, ale jako komedie, je to solidní zábava. Špatné herecké výkony ještě více podtrhává dementní scénář. Choreografie je taky parodie sama na sebe. Van Dammeho útočná grimasa, kterou si nechává na poslední souboj, mě pobavila tak jako již dlouho nic. A pak je zde něco, co filmu dodává opravdu giganticky humorný náboj. Van Dammeho taneční vložka. Když jsem ho viděl v tílku výstřihem, kšandičkami a zipem jak vrtí zadkem, tak jsem se fakt málem počůral smíchy. Něco tak asexuálního a komického se jen tak nevidí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog: 1. To the Hospital/We'll See [1:15] ,2. Groceries [1:47] ,3. Very Stupid [0:45] ,4. Tai Chi [2:55] ,5. First Kiss [0:53] ,6. Stone City [2:34] ,7. Second Stone [0:53] ,8. Hospital [2:21] ,9. Palm Tree [0:30] ,10. Advanced Training [1:49] ,11. Ancient Voices [2:08] ,12. Mylee is the Way [1:32] ,13. Warriors [0:45] ,14. Buddha's Eagle [1:01] ,15. Kidnap [1:01] ,16. You've Done It Before [1:45] ,17. Downstairs [0:54] ,18. Round One [2:12] ,19. Round Two [1:36] ,20. The Hook [1:32] ,21. Round Three [1:32] ,22. The Eagle Lands [4:02], ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Výhodou starších Van Dammovek je pěkná kamera a plynulé střihy, navíc se soundtreckem Stana Bushe to nemá chybu. Děj je přesně takový jak má být, herci jsou všichni fajn, hlášky jsou výborné. "Xiane kdo jsou ti muži a proč se mě pokusili zabít? " Řekl jsem jim, že jsi říkal, že nejsou dobří bojovníci a že jejich matky souložili s mulem" Rozhovor bratrů " Eriku nedělej to, ten chlap je cvok, zasranej šílenec. " Všechno je v nohou " " V nohou? " Ten chlap kopal do takovýho sloupu až z něj padala omítka ". Nejlepší část filmu se odehrává v džungli kde Van Damme trénuje, kopání do palm a házení kokosů na břicho, finální souboj velmi dobrý. Na Přelom 80-90. let jeden z nej akčnáků. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama