Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou dostala stará dobrá VHS nostalgie. Tohel byl šlágr pirátskejch VHS za dob komoušů a ty časy, kdy jsme v počtu devíti parchantů na jeden pokojíček žrali JCVD každej kop se do mýho hodnocení prostě promítnout musí. S dějem si ani tentokrát mistr Belgie nelámal hlavu a vsadil na osvědčenej těžce originální model "smrt bratra", jako bejt bráška Van Damma, tak se klepu jak ratlík. Osobně tady ty sobouje považuju za tvrdší než třeba v Krvavým sportu, navíc prostředí poluučních zápasů je mě sympatičtější víc než klasiká aréna. Co se týče soupeřů, tak tady to není tak, že od začátku to jsou sračky a až ten psolední je king, on už ten skot byl drsnáček, tarzan taktéž, samozřejmě finálovej opičák myl o třídu vejš, ale jd eo to že člověk viděl přece jen víc výrovnanějších soubojů. Docela se mě líbila ta titulní mrcha, což ve Van Dammových filmech (těch prvních ) není tak častý jev, že by se v něm objevovala ženská, takže to je někdy docela homosexualismus sledovat zpocený gorily jak do sebe bušej a napínaj svoje svalíky. Co mě na filmech s JCVD fascinuje, že když někoho bouchne, je detail na jeho obličej a on se tváří jak kapr po souloži a ještě se mu klepe tvář, jak jak deset deka sulce. To si připadám jak v nějaký paradoii. Pan Stanislav Kindl mě upozornil samozřejmě s dostatečným počtem urážek mé osoby, že jsem tento film nemohl sledovat za komoušů, protože je z roku 1990, má samozřejmě pravdu, pirátská VHS na který jsem film viděl mě zmátla, ale nic to nemění na tom, že jsem byl překvapen kolik urážek a osobních výpadů na mou osobu Stanislav Kindl vypustil ze svých úst, tam kde stačí prostě upozornit a říct "hele máš tam blbost" si člověk musí přečíst odstavec plnej nenávisti, osobních urážek a žluče. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve své životní formě. V jeho případě nešlo ani tak o herecké schopnosti, ale o vypracované svaly, které rád ukazoval obnažené v tílku, ačkoliv to z dnešního pohledu působí úsměvně. Scénář asi moc velkou práci nedal a jeho kamarád Sheldon Lettich točil vždycky hodně béčkovým stylem, ale dostatečným pro prezentaci belgického bijce. Přes dobře zvládnutou choreografii soubojů se na mě z filmu nepřeneslo absolutně nic. Nejenže nemusím slabomyslné příběhy o chlapíkovi, co všechny porazí, nemám v oblibě ani kopy, a to se Van Damme zatraceně snažil, ale film mně jako celek přišel tak neuvěřitelně dementní, a přitom všem, ještě i nudný. Nemám dohromady nic, co bych z filmu vyzdvihl. A ani těch soubojů nebylo tolik, aby se to odrazilo na výsledném hodnocení. Velmi známý Van Dammeho film postrádá jakoukoliv kvalitu a neobstojí ani jako kvalitní akční béčko. Tady to zachránil jen dabing Jirky Pomeje a Van Dammeho muskulatura a obdivuhodná fyzička. 40% ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve svých nejlepších letech,jak věkově tak i filmově. Mlátičky jsou dobré,děj mě i místy i dojal. Atila coby je soupeř tvrdý a ty hlášky. "Rosekej ho na kaši!" "Všichni vsadili na Atilu." "Vsadili špatně." Takovejch mlátiček ve svých dobách vznikaly spousta,ale tahle patří k těm lepším řekl bych mezi tu top nejlepších. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zabudnutá arénovka, jedna z tých "lacnejších", ale s dobrými fightami a hlavne skvelým fighterským obsadením, čo je ostatne JCVD niekdajší trademark, tzn. nech bol film akokoľvek lacný, vždy sa tam našli aj legendy bojových umení ako napr. tu Billy Blanks, Michel "Tong Po" Qissi a ďalší. Príbeh samozrejme vycucaný z prsta a napísaný cez obednú prestávku, ale odvtedy bol toľkokrát sfilmovaný, že to už ako zápor neberiem. V podstate takmer jedna a tá istá šablóna sa ťahala s Van Dammo takmer 15 rokov jeho tvorby, ale aj tak sme ho vždy všetci zbožňovali. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je film z obdobia, keď si Jean Claude Van Damme užíval bohémsku hollywoodsku jazdu. Svojich 15 minút slávy mal už za sebou, ale ešte stále to ťahala zotrvačnosť. "Levie Srdce" je dobrý béčkový akčný snímok, s jednoduchým scenárom, slabými hercami, ale s niekoľkými parádnymi street fight scénami. Pestré lokácie a rôzne charakteri bojovníkov ma celkom pobavili. Van Damme je tu vo výbornej forme. Kope ako elektrický prúd. Stará, skoro zabudnutá, akčná klasika. ** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)
  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama