Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Překrásně tupý film, který bych rád vyslal v nějaké sondě do vesmíru, aby mimozemské civilizace pochopily, co to byla hollywoodská 80. léta." Pokud tohle napsal Tetsuo ke Stallonově Kobře, chtěl bych vědět, co by napsal ke Karate Tigrovi 1! Atmosféra 8O´ths se všema svýma klišé na vás dýchá opravdu na každém kroku a příběh je tak neskutečně tupý, že už jen kvůli tomu ho nejde nemilovat:) Hlavní záporáci vyhrožují karate školám pomocí jiných karate zápasníků (ti byli v té době asi snadněji k dostání než pistole;)),pak tady máme hypertlustého puberťáka, co si kupuje kamarády pomocí hamburgrů a všemožně hlavnímu hrdinovi škodí a nakonec je tu samozřejmě i hlavní hrdina, což je typický pubertální looser, jehož ale duch Bruce Lee vytrénuje natolik, že bez problémů porazí i ruského karate mistra, který si před chvílí lehce poradil s karate šampionem Ameriky. Tady ale naštěstí nastupuje Jean-Claude Van Damme as "Ivan, the Russian", který je oproti svým pozdějším filmům neuvěřitelně ve formě a i když je na něm vidět, že se v souboji s hlavním hrdinou hoooodně krotí, předvádí fakt dobré karate, už kvůli kterému to určitě stojí za vidění. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Panebože ! Jak já jsem rád, že jsem to tady našel !!!! Můj nejoblíbenější film mého dětství !!! Tenhle film mě moc motivoval a připadal jsem si jako Jason Stillwell - chtěl jsem být jako on !!! Tenhle film miluju !! Ach ta nostalgie, kde jsou ty časy !!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

hold on to the vision in your eyes, keep the fire burning bright, got to make them realized, only with this power can you rise, hold on to that vision in your eyes... Všetci vieme, že v týchto filmoch chýba asi všetko, po čom divák pri sledovaní túži. Ale intenzita a choreografia bojov sa veľmi dobre menia a tak nastáve očakávané finále Kurta McKinneyho verzus Jean Claude Van Damma. Fantastické bojové umenie z 80-tych rokov. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasně pitomé, až je to dokonale zábavné. Špatně hrají úplně všichni, dialogy jsou směšné, hloupé nebo přehnaně patetické, hudba ujetá a není tu ani jeden překvapující moment. Ale je to smíchané tak neumětelsky, že se člověk každou chvíli směje. PS: Dvojník Bruce Leeho, který se mu podobá akorát kimonem, připomene zlaté časy papírových náhrobků Eda Wooda... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger I. je jednoducho legenda, jeden z prvých filmov, čo som videl na videu a pekná spomienka na časy dávno minulé. Van Damme v úlohe drsného, namysleného a afektovaného záporáka má ešte celú kariéru pred sebou. Dejová linka je síce strašne prostá, ale aj tak tu ide hlavne o ten ring :). Bavilo ma to vtedy, baví ma to aj dnes. 70/100 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • V závěrečné bitce do ringu spadne židle, ale hned v dalším záběru tam není. (LION-MR.T)
  • Scény, ve kterých Jason Stillwell (Kurt McKinney) dělá kliky na dvou prstech, byly natočeny pomocí drátů, které jej zvedaly. Pro jejich zakrytí využili filmaři stromy v pozadí. (Herr_Flick)
  • Scéna, ve které ,,Bruce Lee" učí Jasona (Kurta McKinneyho) vykopnutí do vzduchu pomocí smyčky zavěšeného lana, má na sobě Jason černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. Poté, co si Jason protahuje nohu do smyčky, je však oblečen v černých teplácích a žlutém tílku. V následujícím záběru má opět na sobě černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. (Rodimus)

Reklama

Reklama