Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

mau 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Van Damme ako autor predlohy, režisér a samozrejme hlavný hrdina sa v tejto fraške o akomsi mystickom bojovom turnaji národov bez obmedzení určite našiel, ale cieľová skupina, ktorú tento nepodarok môže osloviť sa nachádza medzi malými chlapcami vo veku 8 - 12 rokov. Nedosahuje to ani priemer a pôsobí to skôr zábavne ako akčne. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobný jako Krvavý sport.Jen trochu lepší příběhem(ten v Krvavém sportu byl skutečně vrchol jednoduchosti),ovšem v podstatnějším horší,a to v soubojích.Krvavý sport byl sice tupý film,ale právě ono koření filmu tam hrálo prim,soupeři byli solidní a souboje kvalitní a bylo jich dost.Zde je jen nevelká přehlídka souborů kopyt a nemehel,navíc jsou zápasy nanic nasnímané a i dost choreograficky nevýrazné.Souboj cti je zkrátka van Dammův průměr,má jak lepší tak horší snímky. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Keby boli lepšie súboje dal by som 4*, ale mám pocit, že občas to mlátenie odflákly. Mongol je síce veľmi štýlový ale súčtom nepredvedie vlastne nič (Abdel Qissi je/bol boxér). Inak čo zem to štýl veľmi kvitujem. Ale Rus nemusel byť len také svalnaté nemehlo. Mohli tam dať nejakého majstra sambo. Inak film nenudí a díva sa na neho dobre. Keď som bol malý, som ho ale žral viac. A JCVD by si mal uvedomiť, že nie je žiadny Snyder a ubrať spomalovačiek! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brnění nebo mrazení se dostavuje, i když je jen velmi umělé. Van Damme překvapuje jako režisér, hodně mu pomáhá hudební skladatel, zvukař a kameraman (dynamicky nasnímané souboje, některé zajímavé úhly kamery), sám „Fred Astaire karate“ potěší několika jinde odkoukanými nápady. Ale i to se počítá. Samotná aréna je poměrně mysteriózní, i když polovina těch vazeb vypadá, že zná pravý hák jen z videoher. Závěr je samozřejmě totálně přepálený. Velká škoda. Ostatně Van Damme má tak trochu smůlu, že stojí i s ohledem na rok vzniku někde uprostřed. Jeho dítko totiž už nemá tu příchuť a atmosféru bojových arénovek z osmdesátých let a na novější bojové filmy jednoduše nemá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)

Reklama

Reklama