Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

To je jak kdyby Tommy Wiseau dostal pod svý režijní vedení bandu známejch herců a mohl skrze ně zhmotnit svou poctu Jamesi Deanovi a nešťastnýmu mládí. Nepamatuju si dlouho, že bych viděl film, kde by herci hromadně takhle příšerně přehrávali a kde by některá z hlavních postav každých pět minut měla krátkou plačící etudu. Přitom Coppolovo Rumblefish ze stejnýho roku (s částečně stejným obsazením) je rozhodně dobrej film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre vekovú skupinu teenage, takže ja už žiaľ nie som krvná skupina. Je to o hľadaní samého seba a poznávaní tých pravých životných hodnôt, a to dosť drsným spôsobom... Príbeh hlavnej trojice chalanov a dvoch gangov - Pomád a Pracháčov má síce výraznejšie neoslovil a miestami aj trocha nudil, no užil som si aspoň výbornú réžiu a technickú stránku snímku spolu s hudbou. Tiež oceňujem herecké výkony budúcich veľkých hereckých hviezd. Lepší priemer. 65/100 ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ztracenci jsou atraktivní už jen pro účast celého zástupu slavných hereckých hvězd a hvězdiček stojících tehdy na počátku své kariéry a především pro režijní vedení veleslavným Francisem Fordem Coppolou. Bohužel film samotný mě spíše minul. Coppola klade mnohem větší důraz na stylizaci filmu, kdy jeho výprava, hudební doprovod či kamera mají budit dojem díla z 50. let, což se mu daří jen částečně a přitom výrazně zapomíná na dějovou látku samotnou, která tak mě nedokázala chytit a zasáhnout natolik, jak bych očekával. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)
  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)
  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama