Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Halóó tady Wesley Snipes," "No ahoj brouku tady Jason Statham, něco potřebuješ ?" Ne, má bílá lásko, jen jsem tě chtěl slyšet a teď ti řeknu do telefonu něco drsnýho, protože jsme v akčním filmu, můžu? " "No jasně Weslíčku, ty můžeš všechno," "Ty jsi sladkej Jasonku, tak hele jdu na drsnou hlášku." "I chaos potřebuje řád" "Jééé tak to bylo teda drsný, teď si diváci budou lámat hlavu co si mě tím chtěl vlastně říct a tady můj novej kolega, kterýmu produkce už nedala telefon, protože jsme jen levný "béčko" to na konci celý odhalí." Tím chci jenom říct, že když v akčním filmu hrajou dva ostrý hoši, není v něm žádná akce a ranaři se ani jednou neporvou, jen si telefonují jak přihřatý veverky, jsem jak závodní auto, který režisér vytáčí do červenýho a je nebezpečný vytáčet závodní auto do červenýho, mohlo by bouchnout. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dramatická, pěkná a děj podtrhující hudba Trevora Jonese nás uchvátí již při úvodním přepadení banky v podání Lorenza ( Wesley Snipes ) z jehož úst uslyšíme větu směřující k zákazníkům, kteří jsou v bance.....Měli jste jík k bankomatu. Lorenzo se zmocní asi 40 rukojmí a chce jen jednu věc, povolat suspendovaného komisaře Connera ( Jason Statham ). No, a pak začne ten správný CHAOS. Knihu Teorie chaosu napsal James Gleick a Lorenzo z ní vybral pár citátů : ....nic není tak, jak se zdá, ale je to i opačně... i chaos má svůj řád - http://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_chaosu Zajímavé akční drama se spoustou chaosu, kde jsou nám servírovány stále nové skutečnosti, a se zajímavým koncem i spoustou dobrých herců. Ve filmu zazní songy You are the one, Bellisimo a Chaos. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Už když jsem viděl jméno Wesley Snipes, tak jsem si říkal, že to bude převážně jen o ,,bitkách". A světe div se - nebylo. Chaos se docela povedl, ale v průběhu filmu jsem si říkal jestli tvůrci neodhalili karty moc brzo. Pak se blížil konec a nastal přijatelný zvrat v dějové linii, který mě překvapil. Nebylo to sice nic světoborného, ale aspoň, že něco. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Giglio .. Tuctové béčko, kdy se zločinec mstí policistovi za smrt jeho bratra a jako prostředek mu poslouží naoko tajemná loupež v bance. Ani dvojice policistů není nijak neobvyklá, k drsnému a ostřílenému je přiřazen mladý a vzdělaný a od toho se odvíjí i jejich společné dialogy a postupy. Zápletka o loupeži a pomstě je dosti zamotaná a nejspíše ani nedává přesný smysl, jenže se sofistikovaně kamufluje za teorii chaosu, takže je vlastně možné úplně všechno, když máte ten správný fragment, který vše spojí. A ten tu opravdu nakonec je.. Formálně snímek nezaujme, navíc mnoho scén se odehrává v noci a vše je dosti nepřehledné a ta trocha akce a výbuchu už dojem nevylepší, protože je velmi skromná. Jediné čím Tony Giglio zabodoval je herecké obsazení. Statham nebo Snipes nepředvedou sice nic extra, ale rozhodně mě potěšil Ryan Phillippe. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Pěknej a napínavej film. Sice o co se jedná mi došlo mnohem dřív, ale na druhou stranu jsem nepochopila motiv. A jestli si myslím, že ho vím, tak mi to přijde divný a blbý, tak proto ubírám hvězdičku. Každopádně Ryan tady moc příjemně překvapil, jeho postava se mi líbila nejvíc (způsob myšlení i morálka) a Statham měl taky docela neobvyklou roli. Ráda si to ještě někdy pustím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)

Reklama

Reklama