foto

Nicholas Lea

  • nar. 22.6.1962 (56 let)
    New Westminster, British Columbia, Kanada

Biografie

Nicholas se narodil 22. června 1962 jako Nicholas Christopher Schroeder. Snad každému se zaryl do paměti jako agent Alex Krycek z kultovního seriálu X-FILES kde si během let 1994-1996 zahrál v 11 epizodách. Jeho role měla být původně malá, ale díky perfektnímu hereckému výkonu mu byl dán mnohem větší prostor.

Nicholas navštěvoval školu Prince of Wales Secondary, kde v roce 1980 maturoval. První hlavnější role přišla v seriálu THE COMMISH kde v letech 1991-1994 hrál důstojníka Enrica Caruso. Díky smrti agenta Kryceka mohl přijmout roli ve filmu Johna Woo ONCE A THIEF což byla další hlavní a velká role a z kterého se později stal seriál, který byl ale po chvíli vysílání zrušen. Poté následovaly menší, nebo neúspěšné role v několika filmech.

V roce 2006 si Nicholas vyzkoušel "roli" vedoucího výroby seriálu WHISTLER kde si ovšem také zahrál. V témže roce si zahrál v ze začátku velmi ůspěšném seriálu KYLE XY kde hrál jednu z hlavních rolí Toma Fosse. Seriál postupně klesal ve sledovanosti a ve třetí sérii byl předčasně ukončen.

Nicholas dále hostoval seriálech CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION a MEN IN TREES nebo ve filmu CHAOS s Jasonem Stathamem. V současně době je členem výboru Lyric School of Acting ve Vancouveru.

Tomáš "TomikZlesa" Snovický

Herecká filmografie

Filmy

2018 Status Update
The Lie
2016 Campus Caller (TV film)
2015 Unveiled (TV film)
2012 Experiment Philadelphia (TV film)
2010 Supermafián Quido
2009 Dancing Trees
Excited
2008 Crime
Mothers&Daughters
Zlost
2007 American Venus
Klub vyděračů
2005 Blízké nebezpečí (TV film)
Chaos
Stupeň 7: Konec světa (TV film)
2003 Bod zvratu (TV film)
Moving Malcolm
2002 Zbytečné zločiny (TV film)
2001 Earth Angels (TV film)
Lunch with Charles
Neuvěřitelný slon
Shot in the Face, A
Start v ohrožení
2000 Akta X: Rekviem (video kompilace)
Sbohem, zítřku (TV film)
Vertical Limit
1999 Akta X: Biogeneze (video kompilace)
Akta X: Jedináček (video kompilace)
1998 Akta X – Akta 11: Pacient X (video kompilace)
1997 Their Second Chance (TV film)
1996 Agenti z podsvětí (TV film)
Akta X – Akta 7: Tunguzská záhada (video kompilace)
Akta X: Piper Maru (video kompilace)
1995 Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (video kompilace)
Akta X – Akta 3: Únos (video kompilace)
Lháři
1994 The Raffle
1993 From Pig to Oblivion
1990 Xtro II: Druhé setkání
1989 American Boyfriends

TV seriály

2019 The Twilight Zone (TV seriál)
Nightmare at 30,000 Feet (S01E02)
2018 ReBoot: The Guardian Code (TV seriál)
Take Two (TV seriál)
It Takes A Thief (E12)
The Bletchley Circle: San Francisco (TV seriál)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Vedlejší ztráty (S02E21)
2014 Arrow (TV seriál)
Rudo před očima (S02E20)
Vtělení démona (S02E13)
Záchvěvy (S02E12)
2013 Continuum (TV seriál)
Second Last (S02E12)
Second Listen (S02E08)
Second Degree (S02E07)
další epizody (7)
Zločin (TV seriál)
Six Minutes (S03E10)
Reckoning (S03E09)
Hope Kills (S03E07)
další epizody (5)
2012 Continuum (TV seriál)
End Times (S01E10)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Skutečný sever (S01E09)
Lovci duchů (TV seriál)
Time After Time (S07E12)
2011 V (TV seriál)
Siege (S02E06)
Concordia (S02E05)
2010 V (TV seriál)
John May (S01E07)
Pound of Flesh (S01E06)
Welcome to the War (S01E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Bouře (S08E14)
2009 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Výstřely do tmy (S03E07)
Kyle XY (TV seriál)
Guess Who's Coming to Dinner (S03E09)
Life Support (S03E05)
In the Company of Men (S03E04)
2008 Kyle XY (TV seriál)
I've Had the Time of My Life (S02E23)
Hello... (S02E22)
To C.I.R., with Love (S02E14)
Muži na stromech (TV seriál)
Kdo má hlavní slovo (S02E19)
Koukej se sebrat (S02E14)
Sonáta o třech částech (S02E10)
další epizody (4)
2007 Kyle XY (TV seriál)
Leap of Faith (S02E13)
Lockdown (S02E12)
Hands on a Hybrid (S02E11)
další epizody (10)
Muži na stromech (TV seriál)
Bližší svetr než kabát (S02E08)
Povedená veselka (S02E06)
Neštěstí chodí po lidech na horách (S02E05)
další epizody (6)
2006 Kyle XY (TV seriál)
Endgame (S01E10)
Overheard (S01E09)
Memory Serves (S01E08)
další epizody (10)
Whistler (TV seriál)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Viva Las Vegas (S05E01)
Konec sázek (S04E22)
Soukromé vášně (S04E16)
další epizody (4)
2002 Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
2001 Akta X (TV seriál)
Existence (S08E21)
Podstata (S08E20)
Nemrtvý (S08E15)
2000 Akta X (TV seriál)
Rekviem (S07E22)
1999 Akta X (TV seriál)
Šestý zánik II: Láska osudu (S07E02)
Biogeneze (S06E22)
Jedináček (S06E12)
další epizody (5)
1998 Akta X (TV seriál)
Konec (S05E20)
Červení a černí (S05E14)
Pacientka X (S05E13)
1996 Agenti z podsvětí (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Terma (S04E09)
Tunguska (S04E08)
Apokryfy (S03E16)
další epizody (4)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Výhra (S01E09)
Taking the Falls (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Kancelářská spona (S03E02)
Požehnaná cesta (S03E01)
Anasazi (S02E25)
1994 Akta X (TV seriál)
Výstup (S02E06)
Duane Barry (S02E05)
Nespavost (S02E04)
další epizody (4)
1991 The Commish (TV seriál)
1967 Show of Hearts (TV seriál)

Dokumentární

1998 Inside the X Files (TV film)

Host

TV pořady

1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace