Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původem britská rodina Kevina Barlowa (J. Polson) v Austrálii jen obtížně vychází s penězi. Kevinův nový známý Geoffrey Chambers (H. Weaving) nabídne Kevinovi 6000 $, pokud Kevin při společné cestě propašuje z Malajsie zásilku heroinu. Díky naprosté Kevinově nervozitě jsou oba prozrazeni, zatčeni a oběma hrozí rozsudek trestu smrti oběšením. Kevinova matka se pokouší o nemožné, zalarmuje právníky i tasmanského guvernéra, a dokonce spřádá i zoufalý plán na osvobození obou věznů prostřednictvím polovojenského komanda.... (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

topi80 

všechny recenze uživatele

I já jsem to viděl hodně dávno, když mi bylo asi 11. Kdo ví, jestli to od té doby také vysílali. A o tom, jaký film zanechal dojem, nejlépe vypovídá to, že jsem si na něj po 29 letech vzpomněl. Tehdy byl uveden jako dvojdílný. A nemyslím si, že mé netrpělivé čekání na druhý díl bylo dáno jen neexistující televizní konkurencí. A bylo to proklatě dlouhé čekání na mnou s veškerou samozřejmostí očekávaný happy end. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V jednom komentáři se dočítám: "Doporučuji ke shlédnutí všem zastáncům trestu smrti, možná že by potom hodně rychle změnili názor." Já ne a tu úvahu nechápu. Jak se říká, hloupost je mnohdy horší zločinu. Kdo ví, jaký trest mu hrozí, a přesto něco takového podnikne, je plně odpovědný za své jednání a já pro něj nemám ani nejmenší špetku soucitu ani pochopení. Blbost si nezaslouží ani jedno z toho, oboje si schovávám pro zcela jiné lidi. To, co oba hošani pašovali, ničí život spoustě dalších lidí - jak ostatně ve filmu vmete do tváře mamince bývalá narkomanka, která oběma "hrdinům" jejich trest přeje a má naprostou pravdu. Film jako takový byl působivý už někdy v cca 12 letech, kdy jsem ho viděl, ale nejmenší shovívavost nebo lítost ve mně neprobudil ani tenkrát. Dobře jim tak. ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety (někdy kolem revoluce) jsem film shlédl v televizi, tehdy kvůli délce rozdělený na dva díly. Film na mě tehdy nesmírně zapůsobil. A skutečně, všichni příznivci absolutního trestu by jej měli povinně shlédnout. Dodnes na něj vzpomínám, ale nenapadlo mě, že tak málo známý snímek bude i na CSFD, zírám. A zírám i při pohledu na herecké obsazení, tehdy neznámí australští domorodci, dnes uznávaná jména :-) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek, který asi každého přiměje zamyslet se nad zločinem a přiměřeností případného trestu. Je otázkou zda právě takto drakonické rozsudky za pašování jsou nejvhodnějším způsobem boje proti drogám, o vlivu na pověst jihovýchodní Asie nemluvě. V každém případě jde o velice působivý příběh, na který člověk stěží zapomene. ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou Australanů, kteří jsou zatčeni v Malajsii za pašování drog, odsouzeni k trestu smrti a boj matky jednoho z nich za synovu záchranu. Jde o zfilmování skutečného příběhu a svým realistickým vylíčením všech událostí a podmínek v tamějších věznicích má snímek charakter téměř dokumentární. Tento film na mě velmi zapůsobil a od té doby, co jsem ho viděla se považuji za odpůrce trestu smrti, čímž jsem tak trochu splnila cíl, ke kterému směřovali jeho tvůrci. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama