Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné téma. Mladická nerozvážnost? Vina a trest? Vince Vaughn a Joaquin Phoenix v tomto filmu excelují :) Ale hlavní je pro mě u tohoto filmu to, že by podle mého názoru měl lidi podnítit k tomu, aby se opravdu zamysleli nad tím, jak by se zachovali oni...A to je to, co je u mě tahounem celého filmu :) Jinak - vystižení Malajsie? Nikdy jsem tam nebyla, ale takhle přesně to vidím - zábava, krása, drogy a všudepřítomné nebezpečí "drsného a tvrdého" vězení, kterým jsou tyto oblasti proslulé. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyrazil dech, čekala jsem takovou tu limonádičku o tom, jak dostat z vězení neviného a ono se to nekonalo. Poprava sice není pokusem o přiblížení reality Malajského soudního a vězeňského systému (o něm se dovídáme jen okrajově), ale pár naturalistických scén diváka nemine. Tohle dílko je o lidech, o dilematu viny či neviny, o odpovědnosti za své činy a o přijmutí trestu (byť neúnosně vysokého a pro evropana nebo američana naprosto nepochopitelného). Navíc mile překvapí herecká snažící se sestava. Po stránce filmařské film není nijak oslňující, režie je umírněná, střih nenásilný, hudba nenápadná. Děj je přimočarý, má i pár klišoidních momentíků, ale ty tolik nebolí. Ale o tom to přece není, Poprava je emotivní film, který ve vás alespoň něco zanechá. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprava je poměrně silné romantické drama, které se však pořádně rozjíždí až ke konci. Ne, že by do té doby nebylo poutavé a lákavé, ale teprve ve chvíli, kdy Anne Heche začně řešit případ Joaquina Phoenixe, nabírá snímek správné grády a spád. Herecké výkony jsou tu vynikající, zejména J. Phoenix, a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle poprava se nějak minula účinkem. Problematika drog v Malajsii je už stokrát omyté téma a ani v tomto případě nám Ruben nic nového - snad kromě otázky "jet či nejet" - nenabídl. Celé to ale mohlo být daleko zajímavější, kdyby na režisérské stoličce seděl někdo jiný, než nekňuba Ruben. Ten totiž nedokázal z jediného záběru vydolovat kýžené emoce (zhnusení při procházce po vězení, lítost nad kamarádem, vzájemná přitažlivost mezi Sheriffem a Beth, atd atd atd), takže těch 111 minut bylo defacto o nudě, kdy tři blbečci šnupou kokain a pak se diví, jak to dopadlo. Jediný, který zachraňoval tuto pohromu, byl Phoenix, který se ale jako na potvoru ve filmu objevil dohromady na tři minuty. Role ufňukance mu tady sedla jak ulitá. Celkově je to tedy na 2* - jedna za Phoenixe a druhá za otázku, nad kterou mě donutil Ruben ( to jediné se mu povedlo ) přemýšlet. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně 4 hvězdičky. Velice zajímavý snímek s opravdu originálním námětem a skvělou trojicí Vaugh Heche Phoenix. Navíc se ve filmu objevily i tehdá začínající hvězdy jako Vera Farmiga nebo Jada Pinkett Smith. To, že Phoenixe nakonec popraví jsem opravdu nečekal. I po 14 letech od natočení je Poprava kvalitním filmem, který při nejmenším zaujme. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama