Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal je vskutku internacionální. Narozen v Bělehradě, otec z Hercegoviny(Jugoslávie) a matka od Karlových Varů( Československo) a od roku 1961 žije ve Francii. Navíc je i autorem předloh(y). Takže Enki Bilal vyda za 2 hvězdičky. Thomas Kretschmann jako Nikopol a Linda Hardy jako Jill za další. Atmosfera za další hvězdu. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý, tak bych velmi výstižně nazvala tento počit. Na jedné straně oceňuji velmi zajímavé a odvážné grafické zpracování (taky vám došlo až po delší době, že v tom filmu nehrají jen herci, ale zdigitalizovaní a naschvál počítačově vymodelovaní lidé - respektive vám to došlo onou jakoby špatnou počítačovou tváří), na straně druhé je tu velmi schematický a totálně nedotažený děj - byť je prvoplánovitě celkem originální. Až po shlédnutí všech bonusů na dvd, jsem vlastně pochopila, proč jsem i já sama byla dosti rozpačitá... Neboť Enki Billal je tvůrce komixů a to se samozřejmě odrazilo na oné zvláštní málomluvné a neosvětlující poetice filmu. Mám taky pocit, že film coby adaptace komixu předehnal o rok "zbožňované" Sin City, kde jsou taktéž hrdinové přetaženi z políčka komixu do políček filmových. A nejenom tento fakt, ale i další aspekt, a to že Immortal je francouzským počinem, mě utvrzuje, že si míň než tři hvězdičky nezaslouží. Film má sám o sobě řadu chyb a vad na kráse, nicméně i přes ně mi nějakým vizuálním zvláštnem učaroval. I když chvílemi je počítačová grafika tak moc počítačová, že je to k neskousnutí (kde já to jen viděla ... Nomad Soul - Omikron, znáte tu počítačovou hru, neměl s ní náhodou Bilal cosi do činění???). ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Poetiky tu bolo, až z toho tiekli slzy ( modré ) .... Jeden z prvých filmov, kde bola použitá technika "Digital Backlot" . Tvorcom pomáhala dokresliť kreatúry z roku 2095-2096. Príbeh a akcia však trošku zaostávali za tempom filmu. Vyzerá to tak, že posolstvá, poetika a dobro vyznajú až po druhom, alebo treťom pozretí . ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimave graficke riesenie (mna osobne tie prechody a kombinacia hraneho s animovanym takmer vobec nerusili) a dobra hudba sa podpisali pod podmanivu atmosferu celeho filmu. Zial najslabsim clankom celeho filmu je pribeh. Ta zmes mytologie starobylych bozstiev s cistym sci-fi je oproti komiksu velmi okresana a pravdupovediac, keby som ich necital, tak sa mi dej zda dost chaoticky a neprehladny. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Má duše, vzpomínáš si mé drahé štěstí, v to letní ráno nádherné a svěží. Mršinu strašnou viděli jsme na rozcestí, ta nechutná scéna, jak uprostřed štěrku leží, s nohama ve vzduchu jak vilná žena, škvařila se v jedovatém potu… Nápadité a stylové sci-fi, které je pro svou jedinečnost opravdu věčné. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama