Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, leč žádné zásadní nebo zapamatování hodné dílo to také určitě není. Formálně odzbrojující - vizuální stránka je nádherná a některé obrázky by se mohly vystřihnout a z fleku vystavit v národní galerii, avšak emocionálně plochý recyklát tisíce a jednoho motivu z řad satanské tématiky, které už mohou výrazněji oslovit pouze v případě bezchybné souhry všech filmařských složek nebo drtivě navozené atmosféry v autenticky synchronizovaném příběhu - ani jedno se zde však nekonalo... 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný snímek na zajímavé a snad i mírně kontroverzní téma je docela koukatelný díky obsazení hlavní rolí - Gabriel Byrne i Patricica Arquette se v nich vyjímají velice dobře. Jinak zaujme především soundtrack a pár hororových scének, při nichž se ovšem budou lekat jen ti nejméně otrlí z nás. ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu nebylo vlastně nic vyloženě špatně. Děj byl od začátku docela napínavej a tajemnej. Největším plusem byli pro mě herci, jejichž výběr se hodně povedl. Jenže já nemám prostě rád filmy, kde vystupuje církev a půlku děje se točíme kolem růženců, ukřižovaných ježíšů, koukáme do stropu kostela a posloucháme evangelia ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Efektivní videoklipová režie nedokáže udělat efektní hororovou show. Jde jen o takový soukromý hororový lap dance s druhořadým hereckým obsazením, které hraje tak, jak se od něj očekává. Kdo chce být vystrašen, klidně může být, pokud to režisérovi Wainwrigtovi bude žrát. On to možná s tou svojí videoklipovitostí zahnal až moc do poutavého vizuálu a občas mu uteklo, že divák by ještě potřeboval stejně tak poutavý děj s nějakým vrcholem. Ten ve filmu zcela chybí a nepoměr je na filmu postupem času znát. Film zpočátku si dovedně a tajemně vyhrává s tématem v hororech nepříliš často propíraným a sice stigmaty, krvavými ránami na rukou a nohou jako symboly ukřižování, které se prý skutečně objevují u hluboce věřících lidí. Film má slabinu v tom, že dostatečně neumí tohle téma zpracovat, aby se divák necítil o něco ochuzen. Efektní obrázky jsou moc fajn, atmosféra hororu se taky dostavuje, ale právě nějaká vrcholná scéna nepřišla, ačkoliv pro tohle neobvyklé satanské téma už v hororu hned tak "opáčko" nehrozí. Mohlo to být ještě působivější, jde to vesměs nereálnou cestou, i když se snaží o uvěřitelnost seč satanské síly velí a vesměs na jedno podívání je to více než ucházející. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horor a dívce co je posedlá stigmaty, jelikož dostane od matky růženec co pocházel od mrtvého kněze. Pak se s dívkou dějí divné věci, celé tělo je bičováno a propichováno neznámou silou a dívka s chytává jednu ránu za druhou. Snaží se jí pomoc jakýsi kněz, který je spíš vědec než kněz. Velmi působivý děj a temná atmosféra z toho dělají nadprůměrný horor. Opět se ukazuje jak je církev prohnilá a než ,aby přiznala nové věci radši bude mlžit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)
  • Verš "Rozštípni dřevo a já tam budu, nadzvedni kámen a nalezneš mě" pochází z Tomášova evangelia (verš 77). (HappySmile)
  • Když otec Kiernan (Gabriel Byrne) vstoupí do vatikánské pracovny, aby si převzal nový úkol, můžeme za ním slyšet kardinála Housemana (Jonathan Pryce) mluvit italsky s nějakým knězem. Překlad: "Ujišťuji vás, že nic z toho nikdy neopustí tento pokoj." (HappySmile)

Reklama

Reklama