Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč chce být on s ní chápu, je to zjevení z jiného světa. Ale proč chce ona být s takovou nulou? To nemá logiku. Tedy čert vem logiku, to nemá úroveň. Zajímavé je... natrefil jsem na několik korejských věcí z období zlatého boomu komedií, ale podle ohlasů žádné superpecky, a skvěle jsem se bavil... A pak jsem si dal natěšený už druhý vyhypovaný film za sebou, a jsem zklamán... Ale je možné, že se mi to jen přejedlo. Mám ty Korejce docela rád - tam, kde jsou Japonci a Číňani vyvolená rasa povolaná bohem k nadřazenosti a jsou patetičtí, dovedou si ze sebe tito dělat bezuzdnou legraci... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie sice nejsou zrovna moje parketa, ale abych řekl pravdu, tahle má skutečně něco do sebe. Hlavně ze začátku je to sice klišovité jako blázen, ale protože se to všechno děje v pro nás dost nepochopitelné Koreji, nějak vám to ani nepřijde blbé a u některých situací se neskutečně nasmějete. Ono je to celkově hodně o něčem jiném, než všechny romantické komedie, které člověk zná ze západní produkce. Žádné přeslazené patetické zamilované výlevy, žádná vymaštěná blondýna toužící po princi z pohádky a dokonce ani jediný polibek. Jenom krásný, diskrétní a zvláštním způsobem intimní vztah dvou mladých lidí, kteří na svou lásku dokáží čekat až neskutečně dlouho. Těsně po skončení jsem to viděl na lepší 4*, ale teď dokonce uvažuju o 5*. Takováhle inteligentní romantická komedie se totiž jen tak nevidí a stejně tak komedie, ve které by se tolik zvracelo;). ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vtipné, lehké, s nadsázkou, romantické, velmi Korejské... určitě ano. Korejci snad i blicí scénu umí natočit celkem poeticky. Pachelbelův kánon také určitě dojme. Ale když ho jako muzikant neustále omíláte na pohřbech a vánočních koncertech, získáte k němu trochu jiný vztah. Co jsem tím chtěl říci? Třeba že neexistují žádné jediné, univerzální a správné emoce. Stejně jako v hudbě. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rovnako, ako nemajú zážitky uverejňované cez internet, z ktorých údajne film vychádza, svojich dramaturgov starajúcich sa o primeraný zostrih a skrátenie slovnej vaty, nemá ho ani "Moje drzé dievča". Nie všetko, čo sa vo vzťahu udeje, stojí totiž za zaznamenanie, nech by to bolo akokoľvek uletené, bláznivé či náhodne krásne. Divák sa tak dozvie všelilenčo, no po takej hodine a pol sa jedna fantastická zaľúbeno podivná epizóda strieda s druhou, až sa stávajú miestami podobne fádnymi ako vzrušujúce víkendové žúrky s partiou kamošov. Vždy rovnako bláznivé, vždy rovnaké. Nezriedka prekladané vetami typu: "Ty brďo, TOTO, keby si napísal, to by bola iná kniha!". No bola by. Asi taká ako tento film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvu polhodinku, mozno trochu dlhsie, som si pri pozerani tohoto snimku hovoril - "Hmm...celkom mila, ale obycajna romanticka komedia....do top 200 veru nepatri" .Avsak postupne, ani neviem ako, si ma film priputal k sebe a ja som prestal rozmyslat a len som sledoval. Ten neuveritelne roztomily humor, ten prijemne sa rozvijajuci pribeh......s minutami pribudal zaujem o dianie a aj sympatie k hlavnym hrdinom. A nakoniec....ANO, dostalo ma to a bol som prijemne ocareny. Mierne som sice predvidal zaver, ktory bol mozno malicko pretiahnuty a tak aj trochu ochladil predchadzajuce pocity, avsak nijak tragicky. Krasne, dojimave, prijemne a zabavne. (8/10 - Director's cut) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)

Související novinky

Reklama

Reklama