Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A la Mata Hari na tisícátý způsob v poádní Cate Blanchett, která jistý půvab rozhodně má, ale jinak si nemůžu pomoct, ale u filmu jsem se nudil. Možná bych nad tím přemýšlel jinak, kdybych nekoukal na Verhoeveenu Černou knihu, přišlo mi to podobné, ale určitě v jistých ohledech jiné. Jediné co ale tomuto filmu musím z veliké části vyčíst je atmosféra, která není taková jakou bych si pro druhou světovou přál, nebo bych minimálně požadoval. Nepřišlo mi to nijak výstřední a nebezpečné, jako v Černé knize, ale dalo se na to koukat. Možná jsem trošičku v pulce filmu pousínal, ale nakonec jsem to bez problémů dokoukal, protože Cate Blanchett si to zasloužila, její herecký výkon byl na filmu znát, ale abych řekl pravdu, bylo to to jediné, co mi tento film byl schopný nabídnout, protože ani příběh samotný si nemůže chlubit tím, že by byl bůhvíjak skvostný, Průměr a tři hvězdičky zaslouženě. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

S Schidlerovim zoznamom alebo Pianistom sa to neda porovnavat, ale stale to bolo podla mna velmi dobre. Trosku naivne a idealisticke co sa tyka kladnych hrdinov na druhej strane ti negativny boli ciste zlo co asi az na par vinimiek ako hitler neplati pre nikoho, ale emocie, myslienku aj zapletku to malo bolo to celkom pekne dane do kopy a to mi staci na dobry filmovy zazitok. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem v kině viděl legrační film Záblesk, který byl ovšem úmyslně pojat jako odkaz k naivním vlasteneckým špionážním romancím ze 40.let. Obávám se, že konspiraci Charlotty Grayové zamýšleli tvůrci zcela vážně, včetně scény, v níž vůdce francouzské komunistické odbojové buňky vykřikuje na projíždějící kolonu německých vojáků jména svých zatčených soudruhů. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett a Michael Gambon sú skvelí, rovnako ako kamera Diona Beebeho .... a nesklamal ma ani presvedčivý herecký výkon Billyho Crudupa, hudba Stephena Werbecka, krásna "francúzsko-vidiecka" výprava Josepha Bennetta, dobový styling postáv.... P.S. po tomto filme som musel Cate Blanchett zaradiť medzi moje obľúbené herečky (a ako rozumná a netuctová "pani herečka" na mňa zapôsobila aj v bonusovom rozhovore na DVD) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Valéčný film to určitě není, to ne, ani mě to nepřijde jako milostné drama, takže vcelku nevím, kam tohle dílko zařadit. Mám opravdu ráda filmy, ve kterých se toho moc nevysvětluje slovy ale spíš vizuálnem (no v asociaci na Blanchetovou mě napadá výtečné Nebe), jenže tenhle film zoufale potřebuje slova a děj, který by osvětloval. Přijde mě totiž jako shluk scén, mezi nimiž není žádné pojítko vyjma postav (a i to je někdy zmatené), kusé epizody -leckdy bez pořádné pointy- tvoří podivuhodný slepenec, asi to zavinil scenář - hádám, nebo možná střihači (stopáž je docela slušná). No, ale proč dávám *** , no to je naprosto jasné, jen kvůli snaživým hercům. Výtečná Cate Blanchetová, standardní Michael Gambon, jen v případě Billiho Crodupa jsem trochu na pochybách - zda svou roli spíš nebral s lehkou ironií a odstupem (fakt se mi zdá, že občas se šibalsky směje, nicméně proč ne, je příjemné se na něj dívat). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno