Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nejsem milovníkem východních akčních filmů a už vůbec v nich nemám rád kung-fu souboje, ale přesto mě New Police Story něčím okouzlila. Poslední dobou se mi začínají líbit asijské filmy, nemusím sice rozsáhlé hrdinské eposy ani meditační dramata, ale přesto si mě každý takový snímek něčím získá. Navíc chválu New Police Story jsem slýchal z různých stran. Samotný film nedisponuje nijak originálním námětem, klasický příběh výborného policisty, ze kterého se vlivem jistých okolností stane opilá troska jsme mohli v různých variacích vidět již mnohokrát. To vše nám ovšem tvůrci vrací ve skvělém scénáři a technickém zpracování. Boj proti partě partičce geniálních dětí, které hrají jakousi reálnou počítačovou hru je zde nervy drásající podívanou, na kterou se jen tak nezapomíná. Ano, uznávám že je ve filmu i pár scének, kterým by zkrácení jenom prospělo (narozeniny), ale na druhou stranu je tam dost takových, které nejsou k vidění ani v Hollywoodu (bomba, pronásledování, přepadení, hra...). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Všichni se v New Police Story tváří strašně vážně a hraje jim k tomu příliš rádobyslzupudná hudba na to, aby to byla parodie, ale stejně jsem se neustále smál, až jsem se popadal za břicho.... ano, i tomu jak špatně může být nějaký film natočený se dá smát. Jak taky můžu vzít aspoň trochu vážně ultradebilní (a ultraklišovitý) příběh o poldovi kterému zlé a rozmazlené děti hrající počítačové hry zlikvidují parťáky a on se z toho topí v naprostých sračkách. Z těch ho vytáhne až jeho mladý parťák a s ním těm malejm smradům nakopou melír... geez, tohle bych nebyl schopný žrát ani v deseti letech. V emocionálně vypjatějších scénách všichni herci přehrávají jako o život a přetahují svým teatrálním projevem hranice snesitelnosti (nedej bože uvěřitelnosti) o několik koňských délek - to jim ale snad ani nejde mít za zlé, protože vzhledem k tomu co jim do úst vkládá scénář to snad ani herci jinak pojmout nemohli. Děj naprosto postrádá logiku a nesmyslnost toho co se ve filmu děje dosahuje gargantuovských rozměrů, čemuž odpovídá i režie kterou ve většině scén nedokážu označit jinak než jako televizní a nezajímavou. Jedinou vyjímkou jsou akční scény které sice nevynikají originalitou nasnímání, ale Chanova excelentní choreografie a exotické lokace (střechy a zdi mrakodrapů) dělají svoje a alespoň v pár momentech dávají zapomenout na demenci filmu a rozpumpují tu trochu adrenalinu v žilách. Všechno, od mimózního scénáře, převážně chabé režie i sjetých herců by se ale dalo pochopit a dokonce považovat za klad.... jen kdyby v tom filmu byla jasně patrná nadsázka - a to ona není. (na rozdíl od například velmi zábavného Meltdown s Jetem Li). 5/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžeš si to pozrieť v slovníku. V base. Budeš mať čas.“ Komentár obsahuje spoilery. Paráda (ak necháme bokom CHORÝ slovenský preklad). Viac ako dvojhodinová dĺžka výborne napísanej snímke prospela, keďže na všetko (zvraty, veľa postáv, ešte viac akčných scén, ktoré dej posúvajú dopredu mohutnými skokmi a údermi) je čas. Jackie Chan je skvelý chlapík, ktorý na rozdiel od (relatívne) slávnejších amerických kolegov Schwarzeneggera, Willisa či Stallonea robí väčšinu akčných scén sám (kolujú neuveriteľné legendy o počte kostí, ktoré si počas desaťročí nakrúcaní zlomil). Navyše je veľký sympaťák. Tentokrát ale dostal vyrovnaných partnerov, resp. aspoň jedného, pretože hoci na začiatku má pod priateľským ale zároveň prísnym palcom celý tím špičkových mladých začiatočníkov, v ťažko zabudnuteľnej dlhej scéne „masakri“ sú VŠETCI doslova vyvraždení tlupou drzých ozbrojených deciek z vyššej vrstvy. Snímka sa rúti nezadržateľne dopredu, kombinujúc zdanlivo nekombinovateľné (opitá komédia, mrazivý triler o „Zle v deťoch“, bezstarostný akčniak) a nestíha nudiť. Palec hore, Jackie. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie už má sice své vrcholné období za sebou, to však neznamená, že by se některé jeho filmy nemohly zařadit mezi vůbec to nejlepší, co kdy natočil. Právě New police story je možná jedním z jeho nejlepších filmů vůbec, a to i přes absenci humoru. Je to film, který má spíš než k Božské relikvii blíže k hongkongským filmům Johna Woo, plných mužů umírajících za pláče svých nejlepších kamarádů (tak nějak mi v hlavě uvízli hlavně Lepší zítřky:). Atrakcí snímku tentokrát není pouze dynamický Jackie, ale i banda teenagerů, věnujících se adrenalinovým sportům - ti se stávají hlavními záporáky, a minimálně scéna, kdy sjíždějí (s Chanem v patách) mrakodrap na kole a kolečkových bruslích, vám zůstane v paměti hodně dlouho. Ještě před filmem jsem se trochu bál, že ti teenageři a jejich adrenalinové záliby skončí podobně, jako třeba v XXX s Dieslem - tedy snahou ukázat to co nejvíc cool, aby to teenageři co nejvíc žrali, a víc nic... V tomto filmu jsou to "cool" teenageři, předvádějí "cool" věci, ale trapně se při tom nepitvoří, a co je hlavní, jsou ohromně charismatičtí - hlavně ten co je v čele bandy... Dovolím si ho přirovnat k záporné postavě z Old boye (ok, tam nebyl nikdo černobílý:) .... až tak na mě zapůsobil (čímž nechci nijak srovnávat tyto naprosto odlišné filmy). Krom napínavého děje se nám předvádí také krásná barevná stylizace kamery, která povyšuje tento Jackieho akční film i na příjemný estetický zážitek. Rozhodně si ho nenechte ujít! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy jméno Jackieho Chana znalo jen pár jedinců se zájmem o bojová umění, respektive filmy, kde se prováděla, ať byl příběh jakýkoliv. Jackie Chan se jako jeden z prvních proslavil (např. v Opilém mistrovi) a založil vlastní společnost. Po pokusu o jakéhosi chanovského Indiana Jonese zkusil pak i policejní příběhy, jež posléze začaly hongkongské kinematografii dominovat nad historickými. Právě řada Police Story si získala hodně fanoušků, a tak není divu, že po letech na ni Jackie Chan navázal. Vědom si toho, že stárne, hraje tentokrát stárnoucího policistu, který při jedné akci přijde o celé mužstvo a ještě se mu mladí zločinci vysmějí. Z alkoholového ročního opojení ho dostane až zvláštní mladík, díky němuž získá opět sebedůvěru a pokusí se o zločince znovu vyhledat a zneškodnit. Oproti dřívější dravé akci tentokrát přistupuje i trocha psychologie, ale není jí zase tolik. Žel ani akce mnoho není, a i když těch pár kousků vypadá dobře, pořád je to jen odvar. Obraz zde najdeme ve formátu 2,35:1, zvuk čínský i český dabing v Dolby Digital 5.1, čínská zvuková stopa je tu pak ještě jedna – v DTS. Titulky se nabízejí české. Když pomineme, že pod závěrečnými titulky filmu jako tradičně u Jackieho běží sestřih nepovedených scén (některé musely pěkně bolet), jako bonusy zde najdeme již jen trailer na tento film plus nějaké další na jiné disky distributora. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)
  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama