Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Slušnej doják, ve kterým ani tak nejde o nějaký NASA nebo rakety (to jen tak okrajově), ale jde tady o sbližování otce se synem. Fotřík, zarputilej horník, kterej nic jinýho neuznává a jeho mladej, kterej by zase pořád jen vystřeloval nějaký rakety :o). Asi to muselo bejt za studený války hodně horký téma, páč to vypadalo, že kosmem žil každej amík. To nám čechům tohle mohlo bejt u perdele, páč náš raketovej výzkum je a dycky bude nulovej :o). Ke konci filmu sem byl hodně dojatej, celkem slušnej počet slz mi teklo po tvářích. Určo stojí za to vidět, ale nevím co by mě přinutilo k tomu vidět to znovu... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapená, že je to natočeno podle skutečných událostí, protože je to vlastně taková klasická hollywoodská pohádka, trochu ve stylu Billy Elliotta, ale moc hezká. Znáte to, mladík z malého městečka jednoho dne prozře a uvědomí si, že by měl jít za svými sny i když mu okolnosti zrovna dvakrát nepřejí a když se tak stane, tak má člověk v závěru takový hřejivý, povznášející pocit, že to všechno moc dobře dopadlo. Kdybych na takové filmy měla koukat pořád, asi by se mi to brzy zajedlo, ale jednou za čas to neuškodí, zvlášť když je to na rozdíl od např. takové Surfařky, natočeno vcelku vkusným stylem, podpořeno dobrými hereckýi výkony a okořeněno zajímavým vztahem mezi otcem a synem. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal je ten pravý herec na roli houževnatého snílka. Nijak originální film snažící se z diváků vyždímat nějaké ty slzy (hádky s otcem, nepochopení městečka, leukémie, nezdary, těžká dřina v dole, trable s láskou - je tu všechno). Ale Jake je vážně skvělý a díky jemu film nezabředne do přílišného sentimentu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný rodinný životopisný film o chlapcovi, ktorý sa svojim nadšením pre rakety prepracoval zo zapadákova do sveta, plný obvyklého klišé. Nad priemer ho ťahá najmä vzťah medzi hlavným hrdinom v podaní roztomilého Gyllenhaala a jeho prísnym otcom v podaní Coopera. Zvyšok línií je taký miliónkrát obohratý priemer. Proste Hallmarkovsky sladký film na jedno pozretie. 6/10. ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Pravé jméno otce hlavního hrdiny není John Hickam, ale Homer Hickam Sr. (rodo)
  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)
  • Strojvůdce lokomotivy ve scéně, kdy chlapci rozebírají koleje, si zahrál uznávaný autor fotografií z prostředí parních lokomotiv  O. Winston Link. (HellFire)

Reklama

Reklama