Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Aaaa 80's zradlo - bckovy horor v hlubinach ala The Abyss, herci Peter "Robocop" Weller, Richard "Rambo" Crenna, hudba Jerry "Alien" Goldsmith, masky Stan "The Thing" Winston, vsude spousta predpotopnich pipajicich pocitacu, prvotridni zvuky, ktere samploval napr. i Trent Reznor pro sve kultovni NIN album The Downward Spiral. Lahudka. Skoda jen, ze to trpi neduhem vetsiny podobnych filmu, tedy cim blize ke konci, tim vetsi hysterie, tim slabsi atmosfera a tim vetsi otrava. 7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý film v živote, ktorý ma dokázal vystrašiť, a teda krásne spomienky na detstvo. Inak samozrejme neskrývaná kópia filmu Vetřelec, ktorá zápletku hodila na dno oceánu. Treba uznať, že Leviathan aj z dnešného pohľadu väčšinu času vyzerá slušne. Samozrejme na záver, kde je už treba ukázať monštrum v plnej kráse, tak je rok výroby poznať oveľa výraznejšie. Z hereckého a scenáristického hľadiska jasné béčko, ktoré by sa bez veľkej nostalgickej hodnoty pohybovalo v rozmedzí 2-3*. Hlavne veľká škoda, že si nedali viac práce s postavami, pretože je tam priveľa ľahostajnosti a primálo pudu sebazáchovy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,704,614Tržby Celosvetovo $-║ Kostra príbehu okato kopíruje vo veľa veciach hlavne film Votrelec k tomu tam cítiť aj závan filmu Priepasť ale dobre tá vznikla v podstate v tom istom roku takže v konečnom výsledku išlo o určitú konkurenciu než nejaké kopírovanie, vykrádanie námetu. Takže vlna nebezpečných príšer požierajúcich posádku zasiahla aj tento film a v konečnom výsledku to nie je to najhoršie spracovanie, aj keď občas dej skĺzne do banálnosti, prevažne sa tam udrží celkom slušné napätie, kulisy podmorskej základne sú pôsobivé, trikovo na úrovni(veď Stan Winston robil masky) a herci si aspoň to minimum odvedú aj keď ani jeden nám sympatiami srdce nenaplní. /65%/ ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na hladinu... Jasně; je to tunel monstróznější, že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když ta parta těžařů, byla příležitostně docela k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce, takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky bych si dala loka… Virům z Ruska totiž stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

POZOR, komentář může obsahovat nepatrné boilery. U tohoto filmu Vás napadnou dvě věci. Tou první je, že inspirace Vetřelcem je více než obrovská a všimnul by si jí i nevidomý. Podobná lokace, dokonce i nějaké scénky. Druhá věc je ta, že se ten film nebere moc vážně a je to hlavně pocítít na konci, kde mě neskutečně rozesmály dvě scény. Jedna s černochem a druhá na vrtné plošině. Jinak se ale jedná o průměrný, béčkový Sci-fi monster-movie, který utíká dobře, nenudí a je i zábavný s menší atmoškou. Příšerka taky nevypadá špatně a připomněla mi malinko Věc. Doporučit se to určitě dá, ale nečekejte spin-off Vetřelce. Ps. Mě osobně potěšila účast Marva ze Sám doma a každou chvíli jsem čekal, že na něho poletí nějaká ta cihla :D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno