Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Legas 

všechny recenze uživatele

Za kopii Vetřelce bych byl možná vděčný, ale tenhle gumový panák, který se nám představuje v půlvteřinových střizích, aby bylo co nejméně poznat, že je gumový, za pozornost rozhodně nestojí. Po deseti letech od prvního Vetřelce si ani netroufne vyhřeznout z břicha, pouze naznačuje. Ale kopií Vetřelce jako filmu, tedy jeho děje, je Leviathan ze svých 99%. Velmi špatnou kopíí. Čerstvě po revoluci na VHS s rychlodabingem OK, ale v roce 2008 "Say "ááá", motherfucker!!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o solidní skloubení několika známějších filmů, kdy si tenhle kousek vždy vypůjčil to nejlepší a dokázal z toho celkem hodně vytěžit. Začátek je sice trošku vlažnější a napětí se zde rozjíždí dost pomalým tempem, ale jinak nemám větších připomínek skoro k ničemu. Monstrum vypadá dobře (všechny jeho fáze přemeny), herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni (vždyť se zde sešla spousta skvělých herců), kamera i zvuk taktéž. Jen mě trošku sral ten český dabing. 7/10 ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horor, který na dobu svého vzniku diváka nemohl urazit. V té době podobná dílka vznikala jak na běžícím páse, vezoucí se na popularitě slavnějšího Vetřelce. Přesto je tento film, společně s Hlubinou hvězdou 6 to zdařilejší dílko, kde o napětí nouze rozhodně není. Láhev vodky, tajně propašovaná na palubu podmořské těžební stanice z útrob úmyslně torpédy potopeného křižníku Leviathan, způsobí posádce základny hodně komplikací a začíná boj o přežití... ()

topi 

všechny recenze uživatele

To je opravdu mix Aliena a Věci, ovšem průměrně natočené. Herecké obsazení je v pohodě, stejně i hudba Jerryho Goldsmithe, i triková práce mistra Stana Winstona není špatná, ovšem se střihem to už bylo horší. Bylo to zbytečně moc ukvapené, některé scény měly ještě číhat na správnou atmosféru a ne být tak rychle hrrrr. Od G. P. Cosmatose si radši pustím Ramba 2 nebo Cobru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmov ktoré by sa odohrávali pod morskou hladinou veľa nepoznám,tak som bol vo veľkom očakávaní či sa mi to bude páčiť.Podmorské dno,klaustrofóbické priestory lode a monštrum pred ktorým nemáte úniku.To malo veľkú šancu na úspech a dopadlo to nad moje očakávania.Silno depresívna snímka,lebo keď si predstavím tak hermetickom uzatvorenom priestore by som bol ja a začalo by tam zabíjať monštrum o ktorom nič neviem,tak to znie ponuro až atmosferický a to tieto ingrediencie tento film všetky obsahuje.To monštrum by som porovnal s Vecou lebo ona bola uzavretá v ľadovci a táto na morskom dne a obidve vedeli parádne mutácie a postrehol som zmienku na votrelca,keď sa to monštrum dostávalo s brucha a to tu bolo tiež.Malo to veľmi slušnú atmosféru aj napätie.To monštrum nebolo vidieť v plnej krase ale v takých malých priestoroch to je aj pochopiteľné.Je to vynikajúci film ale ako som už napísal nemalo to čisto svoju myšlienku.Lebo tam bolo okopírovaných viacero filmov ale aj tak paráda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama