Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 2010. Nemotorný zmatkař Allan Felix je opuštěn svou ženou. Vztah krachuje především kvůli jeho filmové vášni (pořád chtěl jen koukal na filmy), pro kterou neměla jeho života lačná manželka příliš pochopení. Allan pak s pomocí manželského páru, který se starostlivě chopí role dohazovačů, rozpoutá honbu na dívky v blízkém okolí. Svým nemožným chováním však většinu pokusů odsoudí k nezdaru...Divák je po celou svědkem typické allenovské tragikomedie. Zpočátku zábavné, ke konci trapné a poněkud přehnané. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Woody a Diane se spolu setkali ještě v pár filmech a je to jedna z nejlepších voleb, co jsem kdy mohla vidět. Přesně tohle jsou filmy, kdy mně tluče srdce radostí, smutkem, kdy se směju a vzápětí jsem smutná, ale nesmírně v pohodě a spokojená. Woody zná život a ženy má prokouknuté naprosto dokonale. Bravo, mistře, bravo Diane a pochopitelně Herberte. Měla jsem díky vám báječné odpoledne. Těším se na další Allenovy perličky, bonbónky a lahůdky v podobě jeho hlášek, či dialogů....... ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Woody jako nemotorný neurotik, který vždy v blízkosti neznámé ženy udělá to největší faux pas, byl vždycky mým nejoblíbenějším. Když se tento archetyp postavy skloubí s poradcem v podobě Bogarta, není co řešit. Spousta vymazlených hlášek, trhlých postaviček a film uběhne jedna radost. Zajímalo by mě divadelní představení. [Přesná stopáž: 86 min] ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"Predal by som kvôli nej vlastnú mamu Arabom," odtuší Allan slintajúc nad pekne stavanou blondínkou. A že nebudete mať problém mu to zhltnúť, nepochybujte. V tejto romantickej komédii totiž aj menej vydarené gagy sype Woody Allen tak prirodzene a s takou vážnosťou, že si kútiky jednoducho neustrážite. Podobnosti a scény z Casablancy sú zakomponované vtipne a milo. Iluzórna postava Humphreyho Bogarta (ktorý je Allanovým veľkým idolom a tu dokonca "duchovným otcom") je vynikajúcim nápadom. Nájdu sa však i hluchšie miesta v inak výbornom scenári, čo by sa dali ešte vybrúsiť alebo naopak úplne odstrániť. Postava Diane Keaton sa u mňa zasekla niekde v polovici- t. j. že ma presvedčila na 50%, ani trochu ma nechytila za srdce. A to myslím, že by mala... Zhrnutie: jedna z najlepších- a možno najlepšia- z komédií Woodyho Allena. Pre tých, čo ho ešte stále nepoznáte: zaručuje úplne iný druh komediálneho potešenia. Zaujímavé komentáre: Shadwell, Matty, Oskar ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama