Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

lena60 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 2010. Nemotorný zmatkař Allan Felix je opuštěn svou ženou. Vztah krachuje především kvůli jeho filmové vášni (pořád chtěl jen koukal na filmy), pro kterou neměla jeho života lačná manželka příliš pochopení. Allan pak s pomocí manželského páru, který se starostlivě chopí role dohazovačů, rozpoutá honbu na dívky v blízkém okolí. Svým nemožným chováním však většinu pokusů odsoudí k nezdaru...Divák je po celou svědkem typické allenovské tragikomedie. Zpočátku zábavné, ke konci trapné a poněkud přehnané. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Raný Allen, ovšem již stojící v pozici ostříleného scénáristy i herce, ale také coby autor divadelní hry, jejíž původ Play It Again, Sam! rozhodně nezapře. Film však funguje skvěle sám o sobě, je dramaticky perfektně vystavěný, režijně zvládnutý a rychlému sledu dialogových smyček dominují vynikající herecké výkony. Filmový kritik "Allan" je tragikomickou postavou, kterou si musí chtě nechtě zamilovat každý milovník kinematografie, fanda Casablanca a zejména pak specifická skupina filmových kritiků, rovněž jako všichni odkopnutí partneři, jejichž vášnivý zájem představuje pro svět kolem nich leda nudné maření časem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ross /Apartman v Kalifornii/ natocil vyborny film, ktory ale prakticky nema dej, ide len o spolocensku konzervacku. V hlavnej roli bol Wudy Allen, svetovo znamy neurotik, ktory dobre zvladal svoju ulohu. Allen konzervuje s Diane Keaton, ale aj s dalsimi ludmi - ako konzervacka celkom schopne. Co ma zaujalo ale najviac, bola genialna Diane Keaton /Kmotr 1 -3/ a odkazy na slavne diela ako Kasablanca 1942 s istym Hampry Bogartom, ktoreho tusim W. Allen Uznaval : 95 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Raný Allen se vším všudy, jen to tentokrát režíroval někdo jiný. Seznamování se a navazování vztahů za absurdního srovnávání se Woodyho Allena s Humphreym Bogartem – dobrý nápad, na který se povedlo nabalit spoustu typicky allenovských neurotických dialogů a situací. Komedie, která je opravdu k smíchu. Pokud jste neviděli Casablancu, máte ovšem hendikep. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama