Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

misterz 

všechny recenze uživatele

Môj najstarší antikoncepčný snímok, v tom čase určite jeden z najlepších španielskych hororových filmov. Je výborne natočený, dokumentaristický prístup umožňuje vytvárať výbornú atmosféru, ľahšie precítenie postáv ako i gradáciu napätia. Zároveň i napriek jednoduchému deju hneď vtiahne diváka do príbehu a človek už len čaká čo sa bude diať. Trochu mi tu chýbali ešte nejaké doplňujúce sprievodné informácie ohľadom nákazy ako i samotných detí. Zároveň sa tu Serrador snaží u diváka vzbudiť akúsi morálnu dilemu, či zabiť alebo nezabiť dieťa. Takýto skutok je samozrejme veľmi odporný a u dospelého človeka nepredstaviteľný, ale verte mi, v podobnej situácii ako bola ústredná dvojica by tú zbraň vzal do ruky asi každý z nás, hlavne keď by ste mali brániť život svojej tehotnej manželky a vôbec by ste sa pritom nestarali či má útočník občiansky preukaz alebo nie. Časté iracionálne chovanie sa postáv však snímok ubíja. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa vyberie na dovolenku do španielska. Jednou z častí, ktoré chcú navštíviť je ostrov Armazola, kde bol mladý muž pred 11 rokmi na dovolenke. Štyri hodiny vzdialený ostrov od pevniny však už zďaleka nie tým čím bol. Minuloročný remake "Come out and play" kvalitou ďaleko nezaostáva. Jediným rozdielom medzi oboma snímkami je v budovaní atmosféry. Hlavne úvodné titulky boli pre mňa skutočne nepríjemnou záležitosťou - 60%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě tak nemrzelo, že nepatřím k tvůrcům filmu, jako u tohohle počinu. Vymazal bych totiž z povrchu zemského celé úvodní titulky se všemi katastrofami, stejně jako příjezd do letoviska až do momentu, kdy hlavní hrdinové KONEČNĚ dorazil na ostrov. Vše předtím nejenže nebylo pro následující děj takřka zcela podstatné (a nic vysvětlovalo), ale hlavně to bylo naprosto nudné a otravné. S příjezdem do vylidněné vesnice konečně začal vlastní horor, který však byl spíš zneklidňující, než že by vyloženě měl strašidelnou atmosféru, nějaké napětí či lekačky. Nepomohl tomu ani fakt, že se víceméně pořád všechno odehrávalo ve dne, tudíž žádné výpady ze tmy, stíny či něco podobného nepřicházelo v úvahu. Vlastní řádění dětí bylo fajn, ale jak jsem napsal výše, mohlo být podstatně efektnější. Konec se mi svým cynismem zavděčil, nicméně víc jak slabší průměr filmu nepřiklepnu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Serrador po La Residencia (1969) natočil další výborný film, se skvělou, dusivou, prosluněnou atmosférou... Příběh manželského páru, který přijede na ostrov na kterém nejsou prakticky žádní dospělí, jen děti... A s těmi dětmi není opravdu něco v pořádku... Ať mi nikdo netvrdí, že se King při psaní Kukuřičných dětí neinspiroval tímto kouskem... Nebo tvůrci The Children (ne, k Eden Lake bych tenhle film rozhodně nepřirovnával)... Je docela s podivem, že kromě tohohle kusu a La Residencia jsou Serradorovy filmy prakticky nesehnatelné a co si budeme nalhávat, pokud jsou jeho ostatní filmy stejně kvalitní (a já nevidím důvod proč by neměly být) je to obrovská škoda... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Úžasně provokativní horor, kde překážkou nejsou ani tak dítka vraždící s andělskou tváří, jako neschopnost lidí ublížit nedospělé bytosti. Uložení příběhu do rámce světových válečných konfliktů, které nikterak nešetří ani ty nejmladší, posouvá film až do rozměru mrazivé reflexe nad vychýleným světem dosahujícím hranice únosnosti. Serrador si téměř hodinu připravuje půdu pro následovný přímý střet dvou zahraničních turistů s "pomstou nevinných" a zaplňuje uličky vyvražděné vesnice jako vystřižené z pohlednice působivou paranoidní atmosférou. Když se postupně odkryjí všechny karty překvapuje intenzivní akcí a řadou scén, které se nebojí jít přes čáru a celý problém dohnat do ďábelských důsledků. Uchopením tématu si snímek zaslouží absolutorium, od plného počtu ho však dělí přeci jen zbytečný rozjezd na pevnině, kde až trochu moc skřípou matné herecké výkony dvou hlavních postav, a nádech béčkové lacinosti, jehož se snímek nezbaví ani ve svých nejlepších okamžicích. I přes tyto drobné nedostatky však snímek osobně zařazuji do pantheonu hororového žánru, jelikož mě jen málokterý film dokázal tak hluboce znepokojit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)
  • Režisér Narciso Ibáñez Serrador si ve filmu zahrál malé cameo, konkrétně muže, který se Toma (Lewis Fiander) ptá na hluk ve městě. (hladass)
  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)

Reklama

Reklama