Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Mason (Robert Mitchum), veterán, který chce odjet do jižní Kalifornie stavět plachetnice, je během vánoční sezóny zaměstnán jako prodavač v newyorském obchodním domě Crowley. Connie Ennis (Janet Leigh) je srovnávací zákaznicí konkurenčního obchodu a narychlo od něj koupí drahý vláček, aniž by se ho na cokoli zeptala. Toho večera se její syn Timmy (Gordon Gebert) nadchne, když si prohlédne to, o čem si myslí, že je jeho dárek, ale pak je zklamán, když ho matka vyvede z omylu. Když Connie druhý den požaduje vrácení peněz za vlakovou soupravu, Steve jí prozradí, že ji celou dobu podezříval, a řekne, že by se měl postarat o to, aby byla všude zveřejněna její totožnost, čímž by přišla o práci. Ona mu vysvětlí, že je válečná vdova, která musí živit syna. Steve se jí omluví a vrátí jí peníze, což je gesto, které ho stojí místo.
Navzdory tomu vyhozený Steve pozve Connie na oběd, z něhož se vyklube hot dog v zoo. Poté jí Steve pomůže dokončit nákupy. Při nastupování do autobusu se rozdělí, ale Stevovi se podaří vylákat z jejího zaměstnavatele adresu domů, kde se objeví a je představen „muži domu“ – jejímu synovi Timmymu – a jejímu dlouholetému nápadníkovi, právníkovi Carlu Davisovi (Wendell Corey). (HTB)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mitchum standardni, Janet vyborna (vlastne tahne cely film...). Nejaka extra taskarice to neni, a ten malej kluk nebyl dobre zahranej ani napsanej... Mam z toho celyho takovej neutralni pocit, a jsem presvedcenej, ze znam mnohem lepsi vanocni romance/komedie. P.S.: Wendella Coreyho mi bylo navic celou dobu tak nejak lito... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky vianocny film, tentokrat s Mitchumom v hlavnej roli. Robert Mitchum /Pryc od minulosti, Lovcova Noc, Big Steal/ bol hlavne herec -drsnak hrajuci vo westernoch a este aj mal povest bad guy medzi hollywoodskymi hviezdami + odsedel si chvilku aj v base za akesi drogy. neni to fekalny humor ani nijak blaznivy /v dobrom slova zmysle/, auz rozhodne sa nebudete smiechom valat po zemi. mno ale oplati sa doplnit si vseobecny rozhlad, tam patri reziser Don Hartman, herci ako Robert Mitchum, Dzenet Lajg atd atd : 82 % ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dětsky jednoduché a naivní. Krásná Janet Leigh, dítě a romantika. Místy zábava, ale možná až moc rodinný film, chybí mu trochu šťáva. # Jak píše Atron - nezapomenutelná je scéna výslechu na policii. A za sebe dodám, že na svou dobu film nabízí trochu odvážnější líbání. # [viděno: TV, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie s Mitchumem v pro něj netradiční roli. I když komedie není nějak ztřeštěná a rozhodně to není ten typ filmu, u kterýho bych se válel v kuse smíchy, tak scéna výslechu na policejní stanici je jednou z nejlepších a nejvtipnějších, jaké jsem v komedii v poslední době viděl. Harry Morgan tu svou malou roli zvládl skvěle :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Romantické duše určite poteší málo známy film s Mitchumom v netradičnej úlohe a živej a atraktívnej Leigh. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama