Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý H. C. Andersen se na internátní škole rychle dostane do konfliktu s přísným a strohým vychovatelem, který je zároveň i ředitelem. (Netflix)

Recenze (26)

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre stvárnená dobová atmosféra s dobrými hereckými výkonmi, avšak postačujúca by bola aj rozhodne kratšia stopáž bez mnohých tých hluchých miest. Film na mňa pôsobil prekvapivo, ale nijak výrazne ma neoslovil, do istej miery asi za to môže postava Andersena, pre ktorého som od začiatku do konca nemala pochopenie. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Andersenovy pohádky jsou dodnes jedny z nejkrásnějších pohádek co kdy kdo napsal. Tím pádem jsou logicky velkou chloubou dánské kultury. Ne tak tento film. Osud tohoto spisovatele potenciál má, jenomže scénář je nedotažený. Chování postav postrádá logiku, ty vedlejší mají zbytečně mnoho prostoru no a ta hlavní věc je, že hlavní postava mladého Andersena je krajně nesympatická ukňouraná bytost. Místo soucitu k němu, jsem spíše pociťoval odpor a despotický učitel, byl pradoxně chvílemi mnohem sympatčtější. Vinu na tom mají herci, protože Jon Lange roli spisovatele neustál, zatímco jeho sok ho si s ním svým charismatickým projevem vytřel podlahu. Film celkově je utahaný a po jeho skončení jsem neměl pocit, že bych sledoval něco zajímavého. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Film samotný je natočen v celku pěkně, uvede diváka hezky do děje klasickým způsobem jako např. v Zachraňte vojína Ryana nebo Titanicu či Amadeovi. Starý pán vzpomíná a trochu bilancuje nad životem jež prožil. Hezky udělaná je Christianova povaha, povaha dítěte. Ač byl ve skutečnosti asi celkem hloupý, musel to být člověk který měl opravdu velkou fantazii, což ve snímku je znázorněno. Trochu tragicky tu znázornili jeho hlavního učitele (mimochodem role jako dělaná pro Anthonyho Hopkinse) stejně tak pozdější pochopení Andersena pro potřebu vzdělávání sebe sama. Pokud máte rádi výlety do fantazie a máte pro lidi s takovou povahou pochopení, mohu doporučit, ... všem ostatním spíše ne. A co já? Já jsem něco mezi :-) ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pro tento film asi nemám pochopení. Vizuální stránka je dobrá - místy je to sice až přeplácané, ale to se dá odpustit. Zato ten děj - přehnaná vyhrocenost charakterů (nesnesitelný rozmazlenec Andersen, Tuk čistý "jako okvětí bílé lilie", krutý Meisling, Henriette, která si celý příběh vystačí s jedním výrazem), rozvleklé scény, pitomý happy end. A k tomu všemu ta hudba, která se k filmu až neuvěřitelně nehodí. Nuda a šeď! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád severskou kinematografii, ale ne vždy je to trefa do černého. Tentokrát máme tu čest nahlédnout do dospívání dánského spisovatele Andersena, který proslul především jako jeden z největších světových pohádkářů – přecitlivělý na kritiku i nezdolný v cestě za uznáním.. Standardní životopisný snímek, ničím nevybočující, místy hodně sterilní a hlavně ve výsledku prchavý, jak bublinky v sodovce.. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama