Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímok Wesa Cravena, ktorý je známy aj pod názvom Summer of Fear rozpráva príbeh dospievajúcej Rachel (Linda Blair), ktorá žije kľudným životom spolu so svojimi rodičmi a dvoma súrodencami na veľkej rodinnej farme. Jej život sa však rapídne zmení, keď sa k nim nasťahuje sesternica Julia (Lee Purcell), ktorej rodičia tragicky zahynuli pri autonehode. Po jej príchode sa nečakane zhoršujú rodinné vzťahy. Tajomná Julia sa začne správať abnormálne, obklopuje sa zvláštnymi predmetmi, v jej prítomnosti sa niekoľkokrát splaší kôň. Rachel ju začne podozrievať z čarodejníctva... (Mordenroth)

(více)

Recenze (11)

oLí 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný jako většina Cravenových prvotin, ale atmosféru to má solidní. Snad ani na okamžik film nepoleví ze své vážnosti narozdíl od takového Shockera či Lidé pod schody a nejvíce mi to připomínalo pozdější Požehnání smrti. Jinak Lindě Blair to tu celkem sluší, ale jestli měla sestřih svý číčy ve stylu svých vlasů tak obdivuju její odvahu nosit ve filmu šortky :). [7/10 říjen 2010] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Cravenův snímek „Cizinec v domě“ ve mně zanechal velmi dobrý pocit z toho, co jsem sledoval. Netvrdím, že to je horor z kterého spadnete na zadek, ale je zde velmi dobrá gradace, která překvapivě nepotřebovala ani moc trikových sekvencí. Jasně, výbuch auta ještě ve vzduchu, před dopadem, není úplně ono, ale to se dá odpustit. Tohle je o herečkách, které mi velmi sedly. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rodinný triler s očakávateľným priebehom. Ak by tu hlavnú úlohu nehrala Linda Blair, asi by bol film polovičný, ale tak ona tu je a aj jej rivalka je veľmi vhodne vybraná. Ide samozrejme o metaforu o rivalite teenageriek, ich súboje o mužov alebo aj tajné túžby mužov v strednom veku v nadprirodzenom kabátiku. Ako horor Cudzinec v dome príliš presvedčivý nie je, ale dokáže vtiahnuť do deja, je konzistentný, i keď na záver si Craven mohol odpustiť ako tie nové kone, tak aj doslov s novou rodinou. Ale chápem, že v roku 1978 to ešte nebolo také otravné klišé ako dnes. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Cizinec u nás v domě? Ke své tetičce a strýčkovi Tomovi přijíždí dospívající neteř, která za podivních okolností přišla o své rodiče při autonehodě. Už při jejím příjezdu se zdá být něco v nepořádku, na její přítomnost velice znepokojivě reaguje kůň její sestřenice Rachel (obtloustlá Linda Blair). Za velmi krátkou dobu se neteř Julie stane oblíbeným členem rodiny a dokonce i přítele své sestřenice Rachel. Ta jí zprvu lehce závidí, později se začne domnívat, že praktikuje černou magii a označí ji za čarodějnici! Zda je tomu skutečně tak se dozvíme s pomocí souseda, který se zajímá o okultismus a který Rachel poradí, co má udělat, aby své přesvědčení mohla obhájit! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Wes Craven po Last House on the Left a Hills Have Eyes badateľne pozmenil štýl a pre americkú televíziu zrežíroval túto adaptáciu románu Lois Duncanovej. Náhle presedlanie z drsných exploitationov na hororový thriller zaoberajúci sa tematikou čarodejníctva a čiernej mágie mu vôbec nerobilo problém a v rámci skromných televíznych pomerov natočil Stranger in Our House asi najlepšie ako sa dalo. Škoda, že nízky rozpočet nedovolil väčšiu kvalitu špeciálnych efektov, ktorú si vyslovene pýtala najmä finálna scéna, s prihliadnutím na to, že sa jedná o TV produkciu však podľa môjho názoru táto ranná "cravenovka" nedopadla vôbec zle a počas tých 100 minút jej projekcie som sa ani na chvíľu nenudil. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama