Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Mláďata jsou kvalitní a originální horor s velmi znepokojivým námětem, přesně ve stylu kanadského mistra ujeťáren. Asi mi tam trochu chybělo víc přímo těch Cronenbergových trademarků - jeho proslulých gore transformací i přesto že je tam jedna opravdu ultimátní. Na druhou stranu mě hodně bavil samotný příběh, dialogy a výkony herců, jelikož příběh je odhalován velice postupně a ani v jedné části filmu jsem nevěděl co přijde, respektive co za tím vším doopravdy je. Jasným příkladem je třeba vývoj a chování postavy Olivera Reeda - to považuju za velké plus. Opět se mi tedy potvrdilo že Cronenberg dokáže točit skutečně kvalitní horory, které nestavějí pouze na násilných scénách, ale u kterých existuje i určitý intelektuální přesah. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenberg ve své nejúchylnější formě libující si ve studiích duše a mutacích. Škoda, že v posledních filmech od bizarností upustil, byť perfekcionalistou zůstal. Posedlost mutacemi má nejen ve svých filmech (Moucha, Scanners, Rabid...), ale rád si v podobných i zahraje - Cabal - Plod noci (C.Barker). Nefungující rodina se rozpadá, manželka je mišuge, otec bojuje o dceru a do toho vstoupí démoni z nejtemnější strany lidské duše. Počáteční psychologické drama se postupně mění v noční můru s naturalistickými vraždami a nechutným porodem... Šťastné bylo obsazení skvělého O.Reeda do role psychiatra. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Znáte ty výjevy, kdy malé dítě v dupačkách, které se sotva naučilo chodit, pomalu ťape před svými rodiči a ti ho přes značnou převahu fyzických možností stále nemůžou dohonit? I The Brood je vpodstatě prostý a pomaluběžný film, ale i tak jsem měl stále pocit, že mi v něm všechno uniká. Smysl veškerého toho dialogového balastu, ideové jádro i důvod, proč je tento snímek tak často vynášen do nebes. Atmosféru to má, je v tom cítit sebejisté režijní vedení, avšak absolutně mě to neoslovilo a ani dobře vystavěný hororový závěr jsem si moc neužil, protože jsem již byl unavený z brodění se v moři ukecaných scén. Ale dost možná mi jen chybí pochopení pro ducha Cronenbergovy tvorby. 50% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Do 3/4 filmu sem byl rozpačitý a jen čekal co se vyvrbí. To co se pak ukázalo, byl jeden z největších zážitků, co sem u hororu kdy zažil. Naprosto nekompromisní Cronenberg. Ponurná atmosfera celého filmu ke konci vyvrcholila k absolutnímu extremu, kdy mi nabíhala husina po zádech. Bravurní a mistrovské dílo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Môj deviaty film z tvorby Davida Cronenberga mi prišiel ako najslabší. O tom potom, že trademarky jeho tvorčej fázy a kvalita spracovania sú tu jasné, len tie vraždiace deti a ich pôvod som nedokázal stráviť k spokojnosti. Šialený nápad, ale priebeh deja ma nestrhol. Obligátnemu trojhviezdičkovému hodnoteniu sa snažím vždy vyhnúť. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno