poster

Etiketa (TV seriál)

Dokumentární

Česko, 2004, 43x8 min

  • Lukoboss
    ****

    L. Špaček je odborník na slovo vzatej, to se musí nechat. A ač se někomu může zdát až moc škrobenej (taky aby ne, když byl u protokolu prezidenta republiky), umí velice dobře zavtipkovat i tyto závažný témata. Společenský chování a EQ je nesmírně důležitý a kdo z toho nemá aspoň základy, měl by se nad sebou zamyslet. Nicméně kupte si radši Špačkovu knihu, je taky zábavně napsaná, zajímavá a určitě lepší než tento pořad.(14.4.2016)

  • Boogeyman
    *****

    Výtečně připravený pořad. Špaček je skvělý, stejně jako jeho exempláře, na kterých nám často velmi vtipně (po vzoru Marka Ebena – tak suše, až je to k popukání) znázorňuje, jak je složité chovat se přesně dle etikety. Těch pravidel je skutečně požehnaně a mnohdy jsou to fakt už píčoviny, až jsem rád, že jsem pouhý křupan a nikdo po mně nepožaduje chování na úrovni. Až někdy pana Špačka potkám, musím se ho zeptat, co má člověk říct když po šichtě odchází z fabriky a přitom prvně za den potkává lidi, kteří tam ještě zůstávají. Dobrý den, nebo Nashle-danou?(1.8.2008)

  • Jurator
    *****

    Jeden z mála pořadů (možná jedinný), kterému se nedá vytknout absolutně nic. Tady se dá naprosto oprávněně použít ono slavné rčení ,,škola hrou". Vše je profesionálně vysvětlené a humorně podané - tím pádem je každé pravidlo skvěle zapamatovatelné. Čím častěji na to člověk kouká, tím více se baví a tím víc se vzdělává. Dávám pět hvězdiček, protože víc nemám.(18.12.2005)

  • pytlik...
    **

    Jedno se musí Špačkovi nechat, umí v tom chodit, vycucá si z prstu pravidla a pak bere těžký prachy za to, že je vyučuje na svých kurzech... Já se naštěstí chovat umím, narozdíl od spousty uživatelů tady jak vidím, takže mu na zob určitě nepřispěju. Pobavilo mě, jak si občas odporuje. Např. pět minut hovoří, že řemeslníci se zásadně nemají při příchodu ke klientovi představovat, že to není slušné. A nakonec řekne, no, ale u těch nejlepších firem je pravidlem, že se řemeslníci zásadně představují. Z toho mi vyplývá, že tyhle společnosti dělají zásadní chybu, no toto, jak vůbec můžou v konkurenci malých vychovaných živnostníků přežít? Anebo že je zásadním prohřeškem kousat při polévce do rohlíku nebo chleba, že si je má člověk nalámat a sníst po kouskách. Neboť co jednou bylo v puse, je ohyzdné z ní znovu vyndavat a vystavovat zraku ostatních slinami navlhčené konce. Tím si ale Špaček coby vášnivý kuřák dost naběhl. Je totiž jasné, že by si měl cigarety nalámat na malé kousky, vykouřit postupně bez vytahování z pusy a špačka na závěr zásadně polknout, nehledíc na to, že se tak stane kanibalem.(10.11.2013)

  • 6thSun
    ****

    Možná je to dělaný vtipně, ale vzdaluje to od sebe sama, když budeme chtít striktně dodržovat společenský konvence, brzo zapomeneme, kdo vlastně jsme a co ve skutečnosti chceme. Aneb jak říká spisovatel Emil Hakl: slušnost je pouze strach ze svých vlastních pocitů. Jenže nedá se nic dělat, tohle je filmovej server, pročež hodnotím kvalitu zpracování a onen filozofický "problém" si nechávám pro sebe. 80%(12.1.2010)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace