foto

Zita Morávková

  • nar. 24.11.1971 (48 let)
    Kolín, Československo

Biografie

Zita je dcera veterináře a učitelky, původem z Bečvár na Kolínsku. Herectví začala studovat na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze mimo jiné u Jany Hrabové a Jaroslava Duška. Podle jejích slov ji právě tito dva odnaučili ostychu, díky čemuž mohla pomýšlet na další studium na DAMU. Zde vystudovala katedru alternativního a loutkového divadla u Miroslava Krobota.

Hrát začala v Dejvickém divadle, nyní je herečkou a občasnou režisérkou kladenského Divadla Lampion. Přes nesporný talent se zatím nestačila moc prosadit ve filmu. Mohli jsme ji však vídat v naučném seriálu ETIKETA a několika epizodách ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. Do širokého povědomí se ale vtiskla reklamou na alkohol, kde ji partner vypustil ventilkem na zádech.

Z filmů ve kterých se objevila mohu jmenovat: EINE KLEINE JAZZMUZIK, VYHNÁNÍ Z RÁJE, ROMÁN PRO ŽENY,PRAVIDLA LŽI a tv. film ŠKODNÁ.

Martin "Slimaca" Mlázovský

Herecká filmografie

Filmy

2016 Domov (studentský film)
2011 Nevinnost
2009 Zoufalci
2007 Škodná (TV film)
2006 Pravidla lži
2005 Otázka pohledu (TV film)
2004 Román pro ženy
2001 Nemůžem usnout (studentský film)
Nikdo neměl diabetes (TV film)
Requiem (TV film)
Vyhnání z ráje
1996 Eine kleine Jazzmusik (TV film)
1995 Blue talk show (TV film)

TV seriály

2020 Láska v čase korony (TV seriál)
Test (E06)
Oslava (E05)
Lidská práva (E04)
další epizody (6)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Klec nám spadla (S01E53)
2018 Profesor T. (TV seriál)
Smrt v maskách (E07)
Specialisté (TV seriál)
Střelec (S02E37)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Velký podvod (S03E01)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Pánská jízda (S02E08)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Zakázaná území (S02E34)
Pusa na dobrou noc (S02E32)
Pády a pády (S02E29)
další epizody (7)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Láska je černý kůň (E09)
2014 Clona (TV seriál)
Smrt policajta (E01)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zvěřinec (S04E06)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
2010 Přešlapy (TV seriál)
Ženy v nouzi, muži v pokušení (S03E01)
Laura (S02E13)
Loučení (S02E11)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Holčičí tajemství (S01E42)
Kurzy líbání (S01E37)
Štěstí má dlouhé nohy (S01E36)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Requiem (E05)

Dokumentární

2004 Etiketa (TV seriál)

Divadelní záznam

2000 Trapný večer (divadelní záznam)
1998 Revizor (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2020 Kája a Mat+Ema+Tika (TV seriál)
Zaokrouhlování (S02E04)
2018 Kája a Mat+Ema+Tika (TV seriál)
Tělesa (S01E12)
Obvod a obsah (S01E10)
Zlomky (S01E06)
další epizody (5)

Fanoušci tvůrce