foto

Zita Morávková

  • nar. 1971
    Kolín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zita je dcera veterináře a učitelky, původem z Bečvár na Kolínsku. Herectví začala studovat na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze mimo jiné u Jany Hrabové a Jaroslava Duška. Podle jejích slov ji právě tito dva odnaučili ostychu, díky čemuž mohla pomýšlet na další studium na DAMU. Zde vystudovala katedru alternativního a loutkového divadla u Miroslava Krobota.

Hrát začala v Dejvickém divadle, nyní je herečkou a občasnou režisérkou kladenského Divadla Lampion. Přes nesporný talent se zatím nestačila moc prosadit ve filmu. Mohli jsme ji však vídat v naučném seriálu ETIKETA a několika epizodách ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. Do širokého povědomí se ale vtiskla reklamou na alkohol, kde ji partner vypustil ventilkem na zádech.

Z filmů ve kterých se objevila mohu jmenovat: EINE KLEINE JAZZMUZIK, VYHNÁNÍ Z RÁJE, ROMÁN PRO ŽENY,PRAVIDLA LŽI a tv. film ŠKODNÁ.

Martin "Slimaca" Mlázovský

Herecká filmografie

Filmy

2016 Domov (studentský film)
2011 Nevinnost
2009 Zoufalci
2007 Škodná (TV film)
2006 Pravidla lži
2005 Otázka pohledu (TV film)
2004 Román pro ženy
2001 Nemůžem usnout (studentský film)
Nikdo neměl diabetes (TV film)
Requiem (TV film)
Vyhnání z ráje
2000 Trapný večer (divadelní záznam)
1998 Revizor (divadelní záznam)
1996 Eine kleine Jazzmusik (TV film)
1995 Blue talk show (TV film)

TV seriály

2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Velký podvod (S03E01)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Zakázaná území (S02E34)
Pusa na dobrou noc (S02E32)
Pády a pády (S02E29)
další epizody (7)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Láska je černý kůň (E09)
2014 Clona (TV seriál)
Smrt policajta (E01)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zvěřinec (S04E06)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Holčičí tajemství (S01E42)
Kurzy líbání (S01E37)
Štěstí má dlouhé nohy (S01E36)

Dokumentární

2004 Etiketa (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace