foto

Zuzana Frenglová

  • nar. 12.3.1961 (57 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v Bratislavě. Své dětství prožila v Krasňanoch obklopena přírodou a vinicemi. V roce 1984 absolvovala VšMU v Bratislavě a hned toho roku byla angažována na Nové scéně v Bratislavě. Svůj talent a půvab uplatnila v komediálních i dramatických rolích. Její hlas dostal prostor v rozhlase a dabingových studiích. Ztvárnila velké množství rolí na divadelní a filmové scéně.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2011 Mŕtvola musí zomrieť
Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Ženy mého muže
2008 Bathory
2006 Zima kúzelníkov (TV film)
1998 Opojenie z premeny (TV film)
Peniaze alebo život (TV film)
1996 Sobáš za každú cenu (TV film)
1993 Vodníkova svadba (TV film)
1992 O troch točkách (TV film)
1991 Mastný hrniec (TV film)
1990 Nežiadúci účinok (TV film)
Niť života (TV film)
Rozprávka o tichej krajine (TV film)
1989 Klietka (TV film)
Nočný spev (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
V službách zákona: Kleptomanka (TV film)
Zázrak svätého Vitalija (TV film)
1988 Chvastúň (TV film)
Príbeh písacieho stroja (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
1987 Dom žien (TV film)
Tristotridsaťtri strieborných prepelíc (TV film)
Zostane to v rodine (TV film)
Čakanie na všedné dni (TV film)
1986 Eygletiérovci (TV film)
Kométa (TV film)
Pohyb (TV film)
Posledná zastávka (TV film)
Rodina Tjaeldeovcov (TV film)
Sokovia (TV film)
Tučná princezná (TV film)
Těžká hodina (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Marka Nalezenka (TV film)
Medulienka (TV film)
Vrabčie lásky (TV film)
Zapomeňte na Mozarta
1984 Bé rímska trojka lomeno šesť (TV film)
Búrka (TV film)
Drevená krava (TV film)
Heloisa a Abelard (TV film)
Kirchhoffov zákon (TV film)
Loktibrada (TV film)
Majka (TV film)
Plná náruč vzduchu (TV film)
Čierny slnovrat (TV film)
Črepy prinášajú šťastie (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Celý svet nad hlavou (TV film)
Letný strom radosti
Muž nie je žiadúci
Pozadí (TV film)
Silvestrovské pranie (TV film)
Spevák (TV film)
Suterén (TV film)
Upratovanie (TV film)
Zbohom, sladké driemoty
Zrelá mladosť
1982 Ako sa neoženiť (TV film)
Dedičstvo (TV film)
Májový víkend (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
Otvorený účet (TV film)
Posledný svojho rodu (TV film)
Thibaultovci (TV film)
Vinník bez viny? (TV film)
Čudák Zerbino (TV film)
1981 Nie je všedný deň (TV film)
Ostrov (TV film)
Plavčík a Vratko
Služobná cesta (TV film)
1980 Karate-gi (TV film)
Sú veci, o ktorých sa nehovorí (TV film)
1979 Odveta
Vianočné čary (TV film)
1978 Sneh pod nohami
Čas prvých lások
1973 Strašidelný mlyn (TV film)
1968 Ľubica medvedica (TV film)

TV seriály

2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Spartakiáda (S03E21)
Mesto tieňov (TV seriál)
Pandorina skrinka (S02E06)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
2009 V mene zákona (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
1988 Bertinis, Die (TV seriál)
1983 V službách zákona (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
1996 Dovolíte, prosím? (TV seriál)
1979 Frontové divadlo (TV film)

TV pořady

2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
1982 Nové filmy v kinách (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace