foto

Zuzana Frenglová

  • nar. 12.3.1961 (59 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Narodila se v Bratislavě. Své dětství prožila v Krasňanoch obklopena přírodou a vinicemi. V roce 1984 absolvovala VšMU v Bratislavě a hned toho roku byla angažována na Nové scéně v Bratislavě. Svůj talent a půvab uplatnila v komediálních i dramatických rolích. Její hlas dostal prostor v rozhlase a dabingových studiích. Ztvárnila velké množství rolí na divadelní a filmové scéně.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2011 Mŕtvola musí zomrieť
Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Ženy mého muže
2008 Bathory
2006 Zima kúzelníkov (TV film)
1998 Opojenie z premeny (TV film)
Peniaze alebo život (TV film)
1996 Sobáš za každú cenu (TV film)
1993 Vodníkova svadba (TV film)
1992 O troch točkách (TV film)
1991 Mastný hrniec (TV film)
1990 Nežiadúci účinok (TV film)
Niť života (TV film)
Rozprávka o tichej krajine (TV film)
Čierny princ (TV film)
1989 Klietka (TV film)
Nočný spev (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
V službách zákona: Kleptomanka (TV film)
Zázrak svätého Vitalija (TV film)
1988 Chvastúň (TV film)
Príbeh písacieho stroja (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
1987 Dom žien (TV film)
Tristotridsaťtri strieborných prepelíc (TV film)
Zostane to v rodine (TV film)
Čakanie na všedné dni (TV film)
1986 Do-re-mi
Eygletiérovci (TV film)
Kométa (TV film)
Pohyb (TV film)
Posledná zastávka (TV film)
Rodina Tjaeldeovcov (TV film)
Sokovia (TV film)
Tučná princezná (TV film)
Těžká hodina (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Búrka (TV film)
Marka Nalezenka (TV film)
Medulienka (TV film)
Veľká náruč (TV film)
Vrabčie lásky (TV film)
Zapomeňte na Mozarta
1984 Bé rímska trojka lomeno šesť (TV film)
Deti slnka (TV film)
Drevená krava (TV film)
Heloisa a Abelard (TV film)
Kirchhoffov zákon (TV film)
Loktibrada (TV film)
Majka (TV film)
Plná náruč vzduchu (TV film)
Čierny slnovrat (TV film)
Črepy prinášajú šťastie (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Celý svet nad hlavou (TV film)
Letný strom radosti
Muž nie je žiadúci
Pozadí (TV film)
Silvestrovské pranie (TV film)
Spevák (TV film)
Suterén (TV film)
Upratovanie (TV film)
Zbohom, sladké driemoty
Zrelá mladosť
Škandál (TV film)
1982 Ako sa neoženiť (TV film)
Dedičstvo (TV film)
Malá pomoc od mojich priateľov (TV film)
Májový víkend (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
Největší pecivál na světě
Omladnutie (TV film)
Otvorený účet (TV film)
Posledný svojho rodu (TV film)
Thibaultovci (TV film)
Vinník bez viny? (TV film)
Čudák Zerbino (TV film)
Špina za nechtami (TV film)
1981 Nie je všedný deň (TV film)
Ostrov (TV film)
Plavčík a Vratko
Služobná cesta (TV film)
1980 Karate-gi (TV film)
Sú veci, o ktorých sa nehovorí (TV film)
1979 Odveta
Vianočné čary (TV film)
1978 Sneh pod nohami
Čas prvých lások
1973 Strašidelný mlyn (TV film)
1968 Ľubica medvedica (TV film)

TV seriály

2020 Hniezdo (TV seriál)
Episode 11 (E11)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
2019 Hrobári (TV seriál)
Bratia (E06)
2016 Zoo (TV seriál)
Episode 48 (E48)
Episode 47 (E47)
Episode 46 (E46)
další epizody (4)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Spartakiáda (S03E21)
Mesto tieňov (TV seriál)
Pandorina skrinka (S02E06)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
2009 V mene zákona (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
Smrť baróna Gandaru (E05)
Prípad Oscara Brodskiho (E03)
Dobrodružstvo so šiestimi Napoleónmi (E02)
další epizody (4)
1988 Bertinis, Die (TV seriál)
1983 V službách zákona (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)

Dokumentární

1996 Dovolíte, prosím? (TV seriál)
1979 Frontové divadlo (TV film)

Host

TV pořady

2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
1982 Koncert za snehovú vločku (TV pořad)
Nové filmy v kinách (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)